Complexul Oltenia susţine că a obţinut cele mai bune preţuri pentru energia vândută pe OPCOM

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 iunie 2014

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a extras 47,80 de milioane de tone de cărbune şi a produs 27 de terrawaţi în primii doi ani de funcţionare, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul gigantului energetic. În 2013, CEO a încheiat contracte de vânzare a energiei pentru 2014, obţinând cele mai mari preţuri pe bursa OPCOM, cu peste 20 lei/MWh faţă de preţurile actuale, susţine documentul citat de Agerpres.

Prin aceste contracte care au reprezentat aproximativ 30% din toate tranzacţiile perfectate pe bursa OPCOM, a fost asigurată o funcţionare la peste 60% din puterea disponibilă, pe durata întregului an 2014.

Din numărul total de contracte derulate pe parcursul celor doi ani de funcţionare, un procent de 41% au fost contracte bilaterale reglementate, restul de 59% reprezentând livrări pe piaţa concurenţială. Ulterior, în perioada aprilie-decembrie 2013, doar 5% din contractele încheiate au fost reglementate, iar începând din 2014, CEO activează numai pe piaţa concurenţială. Din totalul serviciilor de sistem la nivelul SEN, CEO a asigurat un procent de circa 20% din reglajul secundar frecvenţă-putere şi circa 10% din rezerva terţiară rapidă.

Complexul Energetic Oltenia a fost constituit în mai 2012, prin contopirea Complexului Energetic Turceni, Complexului Energetic Rovinari, Complexului Energetic Craiova şi Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia Târgu-Jiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro