CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A V-APârvan: "Avem 260.000 de firme cu capital negativ, care parazitează mediul de afaceri"

E.O
Companii / 27 februarie 2018

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Avem 260.000 de firme cu capital negativ, care parazitează mediul de afaceri, atrage atenţia Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM). Domnia sa consideră că, dacă aceste companii nu îşi completează capitalul în şase luni, ar trebui să fie radiate, pentru bunul mers al economiei. "Trebuie să facem curat în piaţă", a spus domnul Pârvan, subliniind că economia are nevoie de o lege a insolvenţei, dar că ea ar trebui modificată".

În acest context, preşedintele PIAROM propune, printre altele, ridicarea plafonului de îndatorare pe care o companie trebuie îl aibă ca să intre în insolvenţă şi care acum este de 40.000 de lei. Domnia sa a menţionat: "Avem insolvenţe în care acţionarul a finanţat foarte bine firma. Propunerea noastră este ca, înaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, acţionarilor să li se convertească aceste creanţe în acţiuni". De asemenea, domnul Pârvan este de părere că, înainte de insolvenţă, companiile aflate în dificultate ar trebui să treacă printr-o procedură de mediere.

"La companiile strategice, nu văd nicio soluţie pentru ieşirea din impas - nici de insolvenţă, nici de faliment", a mai spus Cristian Pârvan, concluzionând că trebuie să salvăm cât mai mult din avuţia economiei.

Citiţi mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului BURSA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar dacă ai pus banii cu buna credință in firma și ai de recuperat la fel ca alții, de ce sa con vertesc in acțiuni? Prostii! Comuniștii la plimbare ... la fel cu firmele cu capitaluri negative, e un timpit cel care spune sa fie radiate! Pai sunt multe firme care au investit in real Estate sau food și care durează sa recupereze investiția. Pai ce facem , le radiem după ce au pus banii in proiecte ? Aaaa, dacă in 2-5 ani nu demonstrează ca fac profit și sa recupereze din capitalurile negative (prin profiturile păstrate in companie) atunci sa se decidă radierea dacă nu faci majorare de capital social ..... dar mulți vorbesc din cărți .... Pârvan , hai lasă-ne. Poți sa ieși la pensie.

    Care da sentințe despre cum trebuie sa mearga economia capitalistă? Cumva un tovarăș comunist de pe la fosta siderca? Ce îl recomandă să i se confere o așa calitate? Asta e nerușinat rău de tot, iote specialistul în economie de piață. Ce afacere a ridicat asta in viața lui de sunteți așa topiți după prostiile astuia?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro