Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / CĂTĂLIN STANCU, DIRECTOR GENERAL ELECTRICA:"Avem nevoie de investiţii în infrastructura de distribuţie"

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Avem nevoie de investiţii în infrastructura de distribuţie"

Ţara noastră are nevoie de investiţii de 10 miliarde de euro pentru înlocuirea reţelelor de distribuţie vechi, care au durata de viaţă depăşită, a declarat Cătălin Stancu, directorul general al Electrica.

Domnia sa a afirmat: "În acest moment, reţeaua de distribuţie şi transport din România este peste 60% cu durata de viaţă îndeplinită, adică este o structură relativ veche. Dacă e să traducem acest lucru în cifre, comparat cu media ţărilor central şi est europene, SAIDI - durata medie de întrerupere pe an de consumator - este sub 100 de minute, iar în România este 270 de minute. Aceasta se traduce relativ simplu: există o nevoie evidentă de investiţii masive de infrastructură".

Directorul Electrica a adăugat că aceste investiţii vor avea impact şi asupra tarifelor, iar soluţia ar trebui să fie definirea cât mai rapidă a consumatorului vulnerabil. "În mod normal, din motive obiective de limitare a capacităţii în piaţă, distribuitorii din România ar putea realiza între 350 şi 400 de milioane de euro pe an, ceea ce s-ar traduce la o perioadă de peste 25 de ani de recuperare a gapului tehnologic", a precizat şeful Electrica.

Cătălin Stancu a mai precizat că pentru anul acesta compania îşi propune o investiţie în reţele de 900 de milioane de lei.

Şeful Electrica a adăugat: "Anul trecut am reuşit un volum de investiţii, care a reprezentat un record naţional în ultimii ani, de aproximativ 750 de milioane de lei, adică o medie de investiţii pe o filială de distribuţie Electrica de 250 de milioane de lei, în condiţiile în care al doilea cel mai bun plasat a reuşit 180 de milioane de lei".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De zece ani ni se promite ca se vor face investitii in energie dar distribuitorii iau profit maximizat si investitii zero. Se supraevalueaza valoarea investitiilor unde se fac. S-a ajuns ca pretul de furnizare + cel de distributie+plus cel de transport sa reprezinte peste 60% din pret energie electrica. Asta in conditiile cand nu s-au facut investitii adevarate in distributie. Liberalizarea pretului pentru distributie a insemnat numai cresteri de preturi si scaderea calitatii serviciului.Fraerul din casnic plateste certificate verzi - 8% din pret energie, consumatorul industrial nu. Asta nu e mare magarie? Reducerea drstica a personalului si plata celui ramas la salariu minim este o crima. Nu mai vine nimeni in sistem si ce se face se revine la lumanare? Aducetiva aminte cum s- avandut Romtelecom si s-a sperat de catre greci ca vor face o afacere pe viata. N-a fost asa- a venit mobilul si au luat-o in bot. Aceeasi situatie se va intampla si la energie cand consumatorul isi va face instalatia lui de produs energie si distributia va ramane cu buza umflata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie