CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/BOGDAN BADEA, "HIDROELECTRICA":"Listarea la BVB reprezintă o prioritate pentru noi"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 septembrie 2017

"Listarea la BVB reprezintă o prioritate pentru noi"

"Evaluăm în ce măsură ne putem implica în redresarea economică a UCM Reşiţa"

Listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reprezintă o prioritate pentru companie, a declarat, ieri, Bogdan Badea, preşedinte directorat Hidroelectrica, în cadrul conferinţei "Energia în Priză", organizată de Ziarul BURSA. Totodată, domnia sa a subliniat că speră ca listarea să se realizeze anul viitor, atât pe piaţa locală cât şi pe o bursă internaţională.

Domnul Badea a declarat: "Ne dorim o listare duală, atât pentru a încuraja piaţa de capital din România, dar şi pentru a atrage investitori internaţionali. Orice companie solidă trebuie să fie prezentă şi pe pieţele extreme. Avem deja exemple de succes în ceea ce priveşte listarea companiilor româneşti (...) Sperăm ca anul viitor să fim capabili să facem această listare. În egală măsură nu ne preocupă doar listarea ca un scop în sine, dar şi ce ne propunem în urma listării".

Preşedintele directoratului Hidroelectrica a precizat că, în acest sens, există multe elemente care depind de companie, dar sunt şi altele externe, fiind nevoie de un efort conjugat pentru acest demers.

Bogdan Badea a spus: "În acest sens, ne coordonăm foarte bine cu Ministerul de resort, dar şi cu celelalte ministere care au rol în procesul de listare, şi prin comisiile special dedicate acestui demers am stabilit un plan cu termene precise, astfel încât acesta să fie dus la îndeplinire".

De asemenea, Bogdan Badea a subliniat că listarea reprezintă un factor esenţial pentru dezvoltarea companiei, domnia sa subliniind că societatea pe care o reprezintă nu este indiferentă la situaţia partenerilor tradiţionali ai Hidroelectrica.

Domnul Badea a declarat: "În acelaşi timp, listarea trebuie să fie un factor esenţial pentru dezvoltarea companiei. Ne propunem investiţii noi. Nu ne este indiferent că partenerii tradiţionali ai Hidroelectrica, cu ajutorul cărora s-a clădit sistemul energetic din România (...) se află în dificultate. Singuri, nu vom putea să ducem la îndeplinire planul de investiţii.

De aceea, UCM Reşiţa reprezintă pentru noi un motiv de îngrijorare şi de analiză. Încercăm să înţelegem de ce lucrurile nu merg bine acolo, de ce se află în insolvenţă şi să vedem ce putem face. Este o analiză internă pe care o facem pentru a vedea în ce măsură Hidroelectrica se poate implica în redresarea economică şi în securizarea furnizării pe palierul de servicii pe care-l oferă UCM Reşiţa".

De asemenea, preşedintele directoratului Hidroelectrica a subliniat că societatea este interesată de finalizarea unor investiţii istorice care durează de prea multă vreme şi care ţin de un alt tip de mentalitate în realizarea investiţiilor.

"Încercăm şi trebuie să reuşim, într-un timp foarte scurt, să schimbăm modul în care s-au realizat investiţiile la Hidroelectrica, să fim mai concentraţi pe rezultatul final şi mai puţin pe birocraţie internă", a declarat Bogdan Badea.

Preşedintele directoratului Hidroelectrica a mai punctat: "Problema investiţiilor istorice în funcţiuni complexe ne-a întârziat foarte mult procesul de listare. Când aceste investiţii au fost aprobate, ne aflam într-o cu totul altă epocă, având altă mentalitate. Din păcate, lucrurile s-au perpetuat încă 25 de ani în acest fel, devenind acum o piatră de moară pentru procesul de listare. Aceasta înseamnă, pe de o parte, un efort foarte mare din partea Hidroelectrica, dar, pe de altă parte, presupune implicarea şi a altor autorităţi ale statului, dacă dorim continuarea acestor investiţii".

Totodată, domnul Badea a punctat că, în prezent, Hidroelectrica este o companie care funcţionează pe principii comerciale, care trebuie să facă profit pentru acţionari şi fiecare investiţie trebuie să aibă un sens economic. Astfel, compania şi-a propus un calendar vizând decizii clare pentru fiecare obiectiv în parte, rezolvarea acestor probleme ducând la listarea companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro