CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/CORINA POPESCU, TRANSELECTRICA:"Mai avem de realizat investiţii în valoare de un miliard de lei"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Mai avem de realizat investiţii în valoare de un miliard de lei"

"Structura de transport pentru energie din ţara noastră are nevoie de investiţii"  

"Printre proiectele noastre se numără şi realizarea liniilor electrice aeriene, precum şi implementarea noilor coduri de reţea"

Structura de transport pentru energie din ţara noastră are nevoie de investiţii, a spus, ieri, Corina Popescu, preşedintele directoratului Transelectrica, menţionând: "Avem un plan (n.r. de investiţii) ambiţios, din care mai avem de realizat investiţii de peste un miliard de lei. Este o cifră ambiţioasă, dar realizabilă".

Doamna Popescu a spus că principalele investiţii pe care compania s-a canalizat în ultima perioadă presupun realizarea liniilor electrice aeriene, precizând că, în unele zone ale ţării, precum Dobrogea şi Oltenia, regimurile de producţie sunt congestionate, 80% din producţia de energie fiind concentrată în sudul ţării, în timp ce regiunile situate în nord au un consum mai ridicat.

Reprezentanta companiei Transelectrica a amintit şi de proiectele de amploare din portofoliul companiei, precum liniile aeriene Porţile de Fier-Reşiţa-Anina şi Cernavodă- Stâlpu, pentru care este nevoie de specialişti, de oameni cu expertiză, care să ajute în desfăşurarea lor, adăugând că există provocări şi în ceea ce priveşte implementarea noilor coduri de reţea.

De asemenea, domnia sa a menţionat că Transelectrica are în vedere şi planuri de dezvoltare la nivel regional, prin interconectarea cu Serbia şi cu Republica Moldova, acesta fiind un proiect strategic pentru ţara noastră, desfăşurându-se sub coordonarea ambelor Guverne.

Statul român deţine o participaţie de 59% în Transelectrica.

Transelectrica administrează şi operează sistemul electric de transport şi asigură schimburile de electricitate între ţările Europei Centrale şi de Răsărit, ca membru al ENTSO-E (Reţeaua Europeană a Operatorilor de Transport şi Sistem pentru Energie Electrică). Compania este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pieţei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic National (SEN).

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS