CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/CORINA POPESCU, TRANSELECTRICA:"Mai avem de realizat investiţii în valoare de un miliard de lei"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 septembrie 2017

"Mai avem de realizat investiţii în valoare de un miliard de lei"

"Structura de transport pentru energie din ţara noastră are nevoie de investiţii"

"Printre proiectele noastre se numără şi realizarea liniilor electrice aeriene, precum şi implementarea noilor coduri de reţea"

Structura de transport pentru energie din ţara noastră are nevoie de investiţii, a spus, ieri, Corina Popescu, preşedintele directoratului Transelectrica, menţionând: "Avem un plan (n.r. de investiţii) ambiţios, din care mai avem de realizat investiţii de peste un miliard de lei. Este o cifră ambiţioasă, dar realizabilă".

Doamna Popescu a spus că principalele investiţii pe care compania s-a canalizat în ultima perioadă presupun realizarea liniilor electrice aeriene, precizând că, în unele zone ale ţării, precum Dobrogea şi Oltenia, regimurile de producţie sunt congestionate, 80% din producţia de energie fiind concentrată în sudul ţării, în timp ce regiunile situate în nord au un consum mai ridicat.

Reprezentanta companiei Transelectrica a amintit şi de proiectele de amploare din portofoliul companiei, precum liniile aeriene Porţile de Fier-Reşiţa-Anina şi Cernavodă- Stâlpu, pentru care este nevoie de specialişti, de oameni cu expertiză, care să ajute în desfăşurarea lor, adăugând că există provocări şi în ceea ce priveşte implementarea noilor coduri de reţea.

De asemenea, domnia sa a menţionat că Transelectrica are în vedere şi planuri de dezvoltare la nivel regional, prin interconectarea cu Serbia şi cu Republica Moldova, acesta fiind un proiect strategic pentru ţara noastră, desfăşurându-se sub coordonarea ambelor Guverne.

Statul român deţine o participaţie de 59% în Transelectrica.

Transelectrica administrează şi operează sistemul electric de transport şi asigură schimburile de electricitate între ţările Europei Centrale şi de Răsărit, ca membru al ENTSO-E (Reţeaua Europeană a Operatorilor de Transport şi Sistem pentru Energie Electrică). Compania este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pieţei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic National (SEN).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro