CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/VICTOR IONESCU, OPCOM: "Licitaţia de energie pentru consumatorii casnici riscă să fie suspendată din nou"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 septembrie 2017

"Licitaţia de energie pentru consumatorii casnici riscă să fie suspendată din nou"

Licitaţia pe Piaţa pentru Serviciul Universal de pe bursa de energie OPCOM, unde se derulează tranzacţii cu electricitate pentru consumatorii casnici, ar putea fi din nou suspendată - cum s-a întâmplat pentru trimestrul al treilea -, întrucât ofertele nu acoperă cererea la vârf de consum, a declarat Victor Ionescu, directorul general al OPCOM.

Domnia sa a spus: "Regulamentul este foarte clar: sigur că există riscul ca această licitaţie să nu se deruleze, în condiţiile în care ofertele nu acoperă cererea şi sunt prevăzute în regulament limitele care ar putea conduce la această situaţie".

Victor Ionescu a subliniat că oferta nu acoperă cererea doar pe un anumit profil, respectiv în vârful de consum.

"Situaţia se referă doar la un anumit profil. Pentru un anumit profil, pe vârf, există situaţia că oferta nu acoperă cererea. (...) Pentru celelalte profile, ofertele indicative acoperă cererea în acest moment", a precizat oficialul OPCOM.

Pe de altă parte, domnul Ionescu a amintit că pe piaţa energiei electrice trebuie utilizate cele peste 170 de produse şi instrumente de tranzacţionare la termen care stau la dispoziţia tuturor participanţilor.

"Consumul ţării este acoperit prin contractare bilaterală înainte, prin Piaţa pentru Ziua Următoare sau piaţa intrazilnică, un instrument care se foloseşte pentru echilibrarea poziţiilor şi repoziţionarea participanţilor la piaţă faţă de momentul livrării, care se petrece în următoarele 24 de ore sau în următoarele ore, dacă vorbim despre piaţa intrazilnică", a menţionat domnul Ionescu, adăugând: "Există elemente îmbucurătoare în ce priveşte contractarea la termen: a crescut volumul de tranzacţionare şi numărul de participanţi, iar dacă ne uităm către 2018, aproape 30% din consumul ţării este acoperit din contracte bilaterale. Ne aşteptăm ca în perioada următoare, în aproape patru luni de zile, contractarea la termen să conducă la cantităţi acoperitoare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca redati "povestile cosmetizate ale vorbitorilor " aiuriti cititorii si afectati renulmele castigat cu greu , ani la rand de dl Goldstein . TOATE "VOBIRILE"TREBUIESC CLARIFICATE IN "MESE ROTUNDE "de critica si clarificare ! Daca "tratati cu acool fardul .. apre o cu totul alta realitate .

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb