CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/VICTOR IONESCU, OPCOM:"Licitaţia de energie pentru consumatorii casnici riscă să fie suspendată din nou"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Licitaţia de energie pentru consumatorii casnici riscă să fie suspendată din nou"

Licitaţia pe Piaţa pentru Serviciul Universal de pe bursa de energie OPCOM, unde se derulează tranzacţii cu electricitate pentru consumatorii casnici, ar putea fi din nou suspendată - cum s-a întâmplat pentru trimestrul al treilea -, întrucât ofertele nu acoperă cererea la vârf de consum, a declarat Victor Ionescu, directorul general al OPCOM.

Domnia sa a spus: "Regulamentul este foarte clar: sigur că există riscul ca această licitaţie să nu se deruleze, în condiţiile în care ofertele nu acoperă cererea şi sunt prevăzute în regulament limitele care ar putea conduce la această situaţie".

Victor Ionescu a subliniat că oferta nu acoperă cererea doar pe un anumit profil, respectiv în vârful de consum.

"Situaţia se referă doar la un anumit profil. Pentru un anumit profil, pe vârf, există situaţia că oferta nu acoperă cererea. (...) Pentru celelalte profile, ofertele indicative acoperă cererea în acest moment", a precizat oficialul OPCOM.

Pe de altă parte, domnul Ionescu a amintit că pe piaţa energiei electrice trebuie utilizate cele peste 170 de produse şi instrumente de tranzacţionare la termen care stau la dispoziţia tuturor participanţilor.

"Consumul ţării este acoperit prin contractare bilaterală înainte, prin Piaţa pentru Ziua Următoare sau piaţa intrazilnică, un instrument care se foloseşte pentru echilibrarea poziţiilor şi repoziţionarea participanţilor la piaţă faţă de momentul livrării, care se petrece în următoarele 24 de ore sau în următoarele ore, dacă vorbim despre piaţa intrazilnică", a menţionat domnul Ionescu, adăugând: "Există elemente îmbucurătoare în ce priveşte contractarea la termen: a crescut volumul de tranzacţionare şi numărul de participanţi, iar dacă ne uităm către 2018, aproape 30% din consumul ţării este acoperit din contracte bilaterale. Ne aşteptăm ca în perioada următoare, în aproape patru luni de zile, contractarea la termen să conducă la cantităţi acoperitoare".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Daca redati "povestile cosmetizate ale vorbitorilor " aiuriti cititorii si afectati renulmele castigat cu greu , ani la rand de dl Goldstein . TOATE "VOBIRILE"TREBUIESC CLARIFICATE IN "MESE ROTUNDE "de critica si clarificare ! Daca "tratati cu acool fardul .. apre o cu totul alta realitate .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS