Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / BEBE VIOREL IONICĂ, MINISTERUL PENTRU SOCIETATEA INFORMAŢIONALĂ:"Sprijinim adoptarea legii pentru securitatea datelor personale"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Apărare /

"Sprijinim adoptarea legii pentru securitatea datelor personale"

Ministerul pentru Societatea Informaţională va susţine adoptarea unui pachet de legi pentru siguranţa datelor cu caracter personal ale cetăţenilor, a declarat, ieri, Bebe Viorel Ionică, secretar de stat în cadrul instituţiei.

Domnia sa a precizat: "Mediul online are marele potenţial de a promova democraţia şi diversitatea culturală, de a schimba profund modul în care oamenii trăiesc şi interacţionează, dovedindu-se, astfel, un factor de schimbare în aproape toate domeniile vieţii, precum administraţie, învăţământ, sănătate etc".

Fiind considerat, de cele mai multe ori, un drept fundamental al omului, internetul poate ajuta prin oferirea de educaţie la distanţă, servicii medicale, fiind un catalizator pentru dezvoltarea economică, socială şi culturală, apreciază domnul Ionică, subliniind: "Un pas important în evoluţia mediului online a fost lansarea, în luna mai 2014, de către Comisia Europeană, a strategiei europene privind piaţa unică digitală".

Domnia sa a subliniat faptul că securitatea cibernetică este una dintre priorităţile Guvernului, menţionând aprobarea în luna aprilie a Strategiei Naţionale pentru Agenda Digitală - România 2020.

La nivel european, securitatea cibernetică este esenţială pentru crearea unei pieţe digitale unice, apreciază Bebe Viorel Ionică, care consideră că, prin creşterea gradului de automatizare a nivelului tehnologic şi cu extinderea şi amplificarea ameninţărilor cibernetice, securitatea cibernetică a căpătat noi dimensiuni, astfel încât statele europene trebuie să se asigure că atât organismele publice, cât şi cele private întreprind măsurile necesare pentru gestionarea riscurilor privind securitatea reţelelor informatice.

Potrivit sursei citate, 72% dintre utilizatorii de internet la nivelul Uniunii Europene sunt reticenţi în folosirea serviciilor online, cum ar fi comerţul electronic, întrucât sunt nevoiţi să ofere prea multe date cu caracter personal.

"Nu avem încă o nouă lege a securităţii cibernetice, ci suntem doar într-o fază de elaborare. Avem o nouă abordare menită să respecte o serie de considerente de formă şi de fond", a conchis secretarul de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie