CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / SILVIU-GEORGE CRIŞAN, IGPR:"Cooperarea, principalul instrument de cercetare a ameninţărilor cibernetice"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare /

Principalul instrument de cercetare a infracţiunilor şi ameninţărilor cibernetice este cooperarea dintre organizaţii, a declarat Silviu-George Crişan, reprezentant al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice.

Domnia sa a precizat că ameninţările din domeniul securităţii cibernetice sunt monitorizate de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR. Potrivit sursei citate, acest departament cuprinde patru birouri de investigare pentru infracţiunile informatice şi cele cu plată electronică sau pentru infracţiunile împotriva sistemelor şi datelor informatice. Celelalte două birouri sunt destinate investigării infracţiunilor de pornografie infantilă prin sisteme informatice, respectiv percheziţia şi cercetarea acestor sisteme de date.

Domnul Crişan susţine că există o cooperare la nivel naţional, pentru prevenirea atacurilor cibernetice, între unităţi de combatere a criminalităţii informatice organizate, structuri din cadrul Poliţiei Române, alte unităţi precum SRI, precum şi entităţi private ca furnizorii de internet, organizaţii non-guvernamentale, mass-media.

Reprezentantul IGPR consideră că provocările din domeniul securităţii cibernetice vizează, printre altele, prevenirea spălării de bani, a exploatării sexuale la minori, precum şi combaterea traficului de droguri sau de arme.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS