Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / VIOREL VELICU, MApN:"Am avut două atacuri cibernetice interne la Ministerul Apărării"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare /

"Am avut două atacuri cibernetice interne la Ministerul Apărării"

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) s-a confruntat recent cu două atacuri cibernetice care au fost declanşate de angajaţi ai instituţiei, după cum ne-a declarat Viorel Velicu, expert Cyber Defence în cadrul ministerului.

Domnia sa ne-a explicat: "Cei doi salariaţi au încercat să ne testeze sistemele noastre de siguranţă şi capacitatea de răspuns la un atac cibernetic. I-am identificat şi am anunţat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), dar angajaţii au plecat din minister între timp".

În realizarea demersului pentru adoptarea legea securităţii cibernetice trebuie să existe un consens între instituţiile publice, companiile private, utilizatori, dar şi mass-media, a spus Viorel Velicu, subliniind că MApN cooperează bine cu instituţiile statului în cadrul sistemului naţional de securitate cibernetică.

"Avem proiecte în comun cu aceste instituţii, dar încercăm să lucrăm şi cu companiile private care utilizează servicii informatice, pentru că sunt anumite atacuri cibernetice care nu pot fi oprite de o singură organizaţie", a adăugat reprezentantul ministerului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS