Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

CORESPONDENŢĂ DIN INDIAIndia, un caleidoscop în dezvoltare

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

India, un caleidoscop în dezvoltare

India este un adevărat caleidoscop, plină de imprevizibil, de diversitate şi multă culoare. Aici, luxul se împleteşte cu sărăcia, într-un contrast mai mult decât evident, din cauza clasei de mijloc extrem de redusă. Ca orice ţară, India are multe probleme, dar încearcă să găsească soluţii şi să le rezolve.

În plus, Guvernul ţării a luat mai multe iniţiative în diferite sectoare pentru a îmbunătăţi starea economică generală din ţară şi a deveni una dintre cele mai puternice economii din lume.

India devine rapid acasă pentru start-up-uri axate pe domenii de creştere rapidă, cum ar fi mobilitatea, comerţul electronic şi alte soluţii specifice - creând noi pieţe şi stimulând inovaţia.

Investiţiile interne au reprezentat principalul contributor care a dus la dezvoltarea ţării, iar sectorul public şi cel privat au permis şi au susţinut aceste investiţii. Statul indian încearcă să îmbunătăţească mediul de afaceri, iar în ultimii cinci ani a adoptat numeroase măsuri pentru ca India să devină o ţară cât mai atractivă pentru investitori.

India a devenit un puternic jucător în piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A). Anul trecut, valoarea activităţii de M&A în India este estimată la 129 miliarde dolari, iar în prima jumătate a anului curent s-a situat la 41,6 miliarde dolari.

Progresele pe care India le face sunt vizibile, ţara reuşind să se claseze pe locul 63 în clasamentul Băncii Mondiale Ease of Doing Business, după ce în 2014 ocupa poziţia 142 din 189 de naţiuni.

De asemenea, statul indian a înregis-trat progrese în gestionarea autorizaţiilor de construcţie, conexiuni la Obţinerea de energie electrică pentru întreprinderi şi Rezolvarea insolvenţei prin Codul insolvenţei şi falimentului 2016.

În ultimii 5 ani, India a implementat peste 27 de reforme, dintre care patru au fost recunoscute în clasamentele din acest an pe categoriile următoare - începerea unei afaceri, gestionarea autorizaţiilor de construcţie, tranzacţionarea peste frontiere şi rezolvarea insolvenţei.

Având în vedere dinamica economică şi comercială globală, India are în plan să continue să-şi îmbunătăţească mediul de afaceri şi să reducă considerabil costul activităţii.

Krishnamurthy Subramanianul, consilier şef economic al Guvernului Indiei, a declarat recent că încetinirea actuală a economiei indiene este mai mult ciclică decât de natură structurală, iar guvernul are o agendă bine gândită pentru reforme.

Domnia sa consideră că investiţiile private sunt motorul cheie al creşterii economice, iar consumul este un multiplicator al forţei. "Încetinirea actuală a econiomiei noastre este mult mai mult de natură ciclică. Paşii pe care îi facem, precum reducerea cotei de impozit pe profit, sunt menite să creeze un mediu mai favorabil investiţiilor necesare pentru o creştere susţinută", a explicat oficialul.

În februarie 2019, Guvernul Indiei a aprobat Politica naţională privind produsele software - 2019, pentru a dezvolta ţara ca hub software.

De altfel, Hyderabad, un oraş din centrul ţării, este recunoscut ca Silicon Valley din India. Ecosistemul din Hyderabad este foarte vibrant şi dinamic. Există o mulţime de sprijin guvernamental. Uşurinţa de a face afaceri este un fapt, iar birocraţia a fost redusă. Există foarte mult suport pentru startup-uri, iar multe companii ca Amazon sau Google şi-au stabilit sediile aici.

Alte măsuri implementate de Guvernul din India în acest an au ţinut de Politica Naţională Minerală 2019, Politica Naţională Electronică 2019 şi adoptarea şi fabricarea mai rapidă a vehiculelor - hibride şi electrice.

În noiembrie 2018, Guvernul Indiei a lansat un program de asistenţă şi informare pentru sectorul micro, dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). Aceasta implică 12 iniţiative-cheie care vor ajuta la creşterea, extinderea şi facilitarea IMM-urilor din toată ţara.

Tot în 2018, Politica Naţională de Comunicaţii Digitale (NDCP) a fost aprobată de Guvernul Indiei cu obiectivele de a atrage investiţii de 100 de miliarde de dolari, îmbunătăţirea conectivităţii în bandă largă şi generarea a patru milioane de locuri de muncă în sectorul telecomunicaţiilor.

Securities and Exchange Board of India (SEBI) a dublat investiţia maximă cu fonduri în întreprinderile cu capital de risc, până la 1,37 milioane de dolari.

Guvernul Indiei a decis să investeas-că 28,8 miliarde dolari pentru recapitalizarea băncilor din sectorul public în următorii doi ani şi 95,9 miliarde dolari pentru construcţia de drumuri noi şi autostrăzi în următorii cinci ani.

Poluarea şi lipsa grupurilor sanitare sunt alte probleme stringente pentru care India caută soluţii. Curăţarea Gangelui este, de asemenea, printre priorităţile Guvernului care speră ca în câţiva ani să scape de poluarea din râu.

India are însă şi atuuri care o pot ajuta să crească ca putere economică. Unul dintre acesta îl reprezintă faptul că populaţia sa este preponderant tânără, cu o vârstă medie de 28 de ani.

Cu siguranţă că India mai are mult până va reuşi să ajungă la un echilibru în ceea ce priveşte educaţia populaţiei, demografia şi poluarea care devine cu adevărat o ameninţare pentru sănătatea publică, dar este în plinp schimbare adoptă măsuri pentru îmbunătăţirea nivelului de trai.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS