Creştere de 50% a cifrei de afaceri pentru Sixense România în 2023

A.F.
Companii / 5 martie

Mariana Garştea, Director General Sixense România

Mariana Garştea, Director General Sixense România

Sixense România, companie specializată în soluţii de monitorizare a comportării construcţiilor în timp, a încheiat anul 2023 cu afaceri estimate la 1,4 milioane euro, în creştere cu aproximativ 50% faţă de anul anterior. Creşterea cifrei de afaceri a companiei, aflată de 13 ani pe piaţa locală, s-a produs în condiţii de profitabilitate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Afaceri care depăşesc 1 milion de euro - din servicii de nişă în industria construcţiilor

Conform comunicatului, unul dintre factorii care au determinat creşterea business-ului Sixense România este diversificarea tipurilor de proiecte în care compania s-a implicat anul trecut. Astfel, Sixense România a gestionat activitatea de monitorizare geotehnică şi structurală pentru o serie de proiecte de infrastructură critică, precum şi peste 50 de lucrări de încercare cu probe pentru testarea siguranţei structurale a mai multor poduri din ţară.

Odată cu aceste activităţi, compania s-a acreditat ca laborator de analize şi încercări în construcţii de către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), un alt factor care a dus la dezvoltarea businessului anul trecut. Această autorizare permite companiei să realizeze lucrări de încercare cu probe în cazul proiectelor de poduri, pentru testarea siguranţei şi rezistenţei acestora, înainte de darea lor în folosinţă.

De asemenea, în 2023 compania a intrat şi pe segmente noi de piaţă, cum ar fi urmărirea comportării în timp a mijloacelor publicitare. Echipa Sixense România s-a dublat şi ea, ajungând în prezent la peste 20 de specialişti.

"Anul 2023 a fost un an bun pentru noi, ca echipă. Pe lângă toate reuşitele de dezvoltare şi financiare pe care ni le-a adus, vreau să menţionez că un singur lucru rămâne neschimbat în ceea ce ne priveşte - şi este cu siguranţă un factor care susţine creşterea noastră continuă, într-un ritm sănătos: este vorba despre calitatea serviciilor noastre. Indiferent de volume sau de cifre, menţinerea unor standarde ridicate de calitate este şi va fi prioritatea noastră şi de acum înainte, mai ales într-o industrie ca cea în care activăm, în care, din păcate, lucrurile nu se fac întotdeauna ca la carte sau având cu adevărat expertiza necesară în acest sens", a precizat Mariana Garştea, Director General Sixense România.

Proiectele publice de poduri încep să se alinieze la standardele de siguranţă structurală în vigoare

În 2023, 60% din afacerile Sixense România au fost reprezentate de proiecte publice, în general proiecte din categoria de infrastructură de transport, în timp ce 40% a provenit din proiecte private, construcţii civile din categoriile office, retail sau industrial.

În ceea ce priveşte tipologia de servicii oferite, 80% din cifra de afaceri provine din lucrări de monitorizare geotehnică şi structurală, iar 20% reprezintă încercări statice şi dinamice ale proiectelor de poduri. De asemenea, 35% din lucrările de monitorizare geotehnică şi structurală au fost realizate cu ajutorul soluţiilor digitale şi au reprezentat activităţi de urmărire a comportării construcţiilor în timp real, o inovaţie pentru industria locală.

"Mă bucur să văd o deschidere din ce în ce mai mare către soluţii digitale pentru urmărirea comportării construcţiilor în timp, ceea ce ne permite să monitorizăm în timp real proiecte de importanţă critică. Este vorba, de obicei, despre proiecte de infrastructură, unde gradul de risc este foarte ridicat. Ca urmare, este nevoie de soluţii care să le permită autorităţilor şi factorilor de decizie să primească alerte în timp real, să ştie în orice moment care este starea proiectului sau ce pericole ameninţă o anumită structură. Totul, cu scopul de a interveni proactiv şi de a împiedica orice fel de accidente care pot să ducă la degradarea sau prăbuşirea structurii, respectiv la afectarea comunităţii din jurul ei", a completat Mariana Garştea.

Cele mai multe dintre proiectele publice în care Sixense România a fost implicată au provenit anul trecut din vestul ţării şi din proximitatea Capitalei, în timp ce proiectele private au vizat oraşele mari ale României: Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Constanţa.

Printre proiectele publice aflate în portofoliul companiei anul trecut, amintim: monitorizarea Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, monitorizarea sălii laser de la Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics Center (Centrul de Cercetare ELI-NP de la Bucureşti-Măgurele), instrumentarea pentru monitorizarea în timp real a unei pasarele din Oradea, încercarea cu probe a Podului suspendat de peste Dunăre din Brăila şi altele.

Planuri pentru 2024: creşterea businessului cu 20%

Pentru 2024, compania ţinteşte o creştere cu 20% a business-ului. În acest sens, formarea şi pregătirea tehnică continuă a echipei sale de specialişti este unul dintre planurile importante pentru Sixense România în acest an.

Compania are activitate atât în Bucureşti, cât şi în alte centre importante din România, cum ar fi Cluj şi Iaşi, şi poate deservi proiecte pe întreg teritoriul ţării. Sixense România este şi membru co-fondator al Asociaţiei Profesionale de Monitorizare Geotehnică şi Structurală (APMGS) şi deţine singurul laborator autorizat de analize şi încercări în construcţii din România, dedicat exclusiv activităţilor de monitorizare geotehnică şi structurală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0043
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.7351

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb