Creşterea producţiei industriale a încetinit în noiembrie, dar are un plus de 6,6% la 11 luni

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 11 ianuarie 2012

Producţia industrială a crescut în noiembrie cu 3,2% faţă de aceeaşi lună din 2010, iar pe primele 11 luni consemnează un avans de 6,6%, date ajustate, potrivit Institutului Naţional de Statistică. În luna noiembrie 2011, producţia industrială (serie brută ) a crescut faţă de luna precedentă cu 2,2%, ca urmare a creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+10,2%) şi a industriei prelucrătoare (+1,3%). Industria extractivă a scăzut cu 0,7%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria energetică (+5,9%), industria bunurilor de uz curent (+4,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,6%) şi industria bunurilor de capital (+2,9%). Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 2,1%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut faţă de luna octombrie cu 0,3%, datorită creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,8%). Industria prelucrătoare şi industria extractivă au scăzut cu 0,1%, respectiv cu 2,0%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în: industria bunurilor de uz curent (+1,0%), indus-tria bunurilor de capital (+0,9%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria energetică (+0,8% fiecare). Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 0,6%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,3%, respectiv cu 3,2%. Cea mai mare creştere brută a fost întregistrată la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+14,0%), urmată de industria prelucrătoare (+3,4%). Industria extractivă a scăzut cu 1,2%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria energetică (+9,3%), în industria bunurilor de capital (+8,2%) şi în industria bunurilor intermediare (+3,6%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 6,7%, respectiv cu 2,9%.

Creşterea de 3,2% serie ajustată a fost susţinută de toate cele trei sectoare industriale. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 14,5%, industria prelucrătoare cu 2,0%, iar industria extractivă cu 0,1%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în: industria energetică (+9,7%), industria bunurilor de capital (+6,3%) şi industria bunurilor intermediare (+3,5%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 7,3%, respectiv cu 3,6% .

În primele 11 luni din 2011, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 6,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,6%. Creşterea în serie brută s-a datorat tuturor sectoarelor industriale: industria prelucrătoare a crescut cu 6,4%, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 6,3%, iar industria extractivă cu 4,7%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la toate categoriile de bunuri: în industria bunurilor intermediare (+11,1%), în industria bunurilor de capital (+6,6%), în industria energetică (+4,8%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,8%) şi în industria bunurilor de uz curent (+0,1%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost de asemenea susţinută de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+6,8%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,2%) şi industria extractivă (+4,8%).

Pe marile grupe industriale au fost înregistrate următoarele creşteri: industria bunurilor intermediare (+11,2%), industria bunurilor de capital (+7,7%), industria energetică (+4,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,0%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,4%).

Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 9,6% în noiembrie şi cu 16,6% la 11 luni

Cifra de afaceri din industrie continuă să crească în noiembrie, chiar dacă într-un ritm mai puţin susţinut, înregistrând un avans de 1,1% faţă de octombrie şi 9,6% comparativ cu luna corespunzătoare din 2010, ceea ce face ca datele consolidate la 11 luni să indice o majorare de 16,6%.

Cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2011 comparativ cu luna precedentă, a crescut pe total industrie cu 1,1%, datorită creşterilor din industria extractivă (+1,6%) şi din industria prelucrătoare (+1,0%).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,0%) şi în industria bunurilor de capital (+6,2%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-5,7%) şi industria bunurilor intermediare (-1,1%). Industria bunurilor de uz curent a rămas neschimbată.

Cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2011, faţă de luna noiembrie 2010, a crescut pe ansamblu cu 9,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+10,3%). Industria extractiv au scăzut cu 5,3%.

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria bunurilor de capital (+12,5%), industria bunurilor intermediare (+10,6%), industria bunurilor de uz curent (+7,8%), industria energetică (+4,4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,4%).

În primele 11 luni, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 16,6%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+17,0%) şi industria extractivă (+6,7%). Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria energetică (+25,8%), industria bunurilor intermediare (+22,1%), industria bunurilor de capital (+15,9%), industria bunurilor de uz curent (+7,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,8%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro