CTP şi Enel X România instalează o centrală fotovoltaică de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest

S.B.
Companii #Construcţii / 27 februarie

CTP şi Enel X România instalează o centrală fotovoltaică de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest

CTP continuă investiţiile în energie verde prin instalarea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest, amplasat în vestul Bucureştiului.

Instalaţia va fi dezvoltată de Enel X România şi cuprinde aproximativ 3.700 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 2.100 MWh, cantitate care urmează a fi distribuită cu prioritate către chiriaşii proprii.

"Suntem primul dezvoltator imobiliar cu o centrală fotovoltaică pe acoperiş deja operaţională. Am deschis un drum pe care ne bucurăm că se aventurează şi alţii, chiar dacă sunt competitori este o concurenţă care ne place. După ce am făcut plug-in la CTPark Bucharest West, continuăm cu o nouă centrală, de data aceasta în CTPark Bucharest. Corelăm investiţiile cu nevoile de consum ale clienţilor noştri şi începem cu 1.5 MW, instalaţi pe clădirea BUCH 10", a declarat Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

"Centralele fotovoltaice montate pe acoperiş reprezintă pentru acest sector o oportunitate unică de a-şi reduce semnificativ impactul activităţilor proprii asupra mediului, fiind totodată şi o bună investiţie financiară. Angajamentul CTP faţă de energia solară regenerabilă este pentru noi un semnal important pentru a dezvolta un parteneriat strategic, pe termen lung. Mai mult, în contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate pentru orice companie, ne bucură deschiderea acestora de a investi constant în soluţii fotovoltaice", a precizat Daniel Ortiz, director general Enel X România.

Amplasat pe Autostrada A1, la km 13, CTPark Bucharest este parcul CTP cel mai apropiat de Bucureşti, care a evoluat de la logistica mare către unităţile mai mici de last mile, curierat, ecommerce şi retail în general, fiind amplasat în proximitatea celei mai populate zone din Bucureşti, zona de vest. Este un parc divers şi foarte dinamic, cu rezidenţi diferiţi, de la prăjitorie de cafea artizanală şi tipografie la distribuitori de utilaje agricole, de feronerie, sisteme de răcire şi încălzire, acoperişuri, distribuitori online de cosmetice, de aparatură medicală şi până la producatori de sisteme captare ape pluviale şi profile rigips.

În primăvara anului 2022, CTP a anunţat construirea şi instalarea primei instalaţii fotovoltaice pe clădirile companiei situate în parcul industrial CTPark Bucharest West, amplasat pe Autostrada A1, la km 23.

În România, CTP deţine o suprafaţă totală de peste 2,3 milioane mp de depozite de clasa A în 15 oraşe din România: Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro