Cum poţi alege vaccinul anti-covid cu care vei fi imunizat

A.P.
Miscellanea / 19 aprilie 2021

Cum poţi alege vaccinul anti-covid cu care vei fi imunizat

Valeriu Gheorghiţă a explicat că autorităţile nu oferă posibilitatea ca românii să aleagă vaccinul anti-covid cu care vor să fie imunizaţi deoarece există un dezechilibru în numărul dozelor primite de la fiecare companie producătoare în parte. Cu toate acestea, prin intermediul platformei de vaccinare poţi să te programezi pentru un anumit ser, în funcţie de data setată a rapelului.

Medicul a precizat: "Cred că la momentul actual trebuie să luăm în calcul factorul limitativ legat de disponibilitatea acestor vaccinuri. În condiţiile în care ai o inechitate între disponibilitatea vaccinurilor de la Pfizer şi disponibilitatea vaccinurilor de la Moderna (....), o să se creeze o dezorganizare completă la nivelul centrelor de vaccinare şi va fi o modalitate prin care fiecare, ca la supermarket, să ceară anumite vaccinuri. Trebuie să înţelegem ca aceste vaccinuri sunt administrate în baza unor recomandări medicale, plecând de la nişte indicaţii şi contraindicaţii şi respectând întocmai recomandările din rezumatul caracteristicilor produsului. Vaccinarea este un act medical şi decizia finală rămâne a personalului medical, a medicului din centrul de vaccinare, în funcţie de disponibilitatea vaccinurilor pe care o are la cel moment", citat de Agerpres.

Cu toate acestea, el a explicat, într-o intervenţie la Digi24, că românii îşi pot da seama cu ce ser vor fi imunizaţi, prin intermediul platformei de vaccinare. Aceasta arată la câte zile o persoană este programată pentru rapel, mai exact la 21 de zile pentru Pfizer, 28 de zile pentru Moderna şi 56 de zile pentru AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiţă a declarat:"În momentul în care te vei programa într-un centru de vaccinare şi platforma îţi va aloca rapelul la ziua 21 sau la ziua 28 sau la ziua 56, vei şti ce vaccin urmează să primeşti".

Serul Pfizer, cel mai folosit în centrele de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai explicat că serul Pfizer are cea mai largă indicaţie în ceea ce priveşte grupele de vârstă, de aceea este folosit de majoritatea centrelor de vaccinare. Vaccinul produs de Pfizer este recomandat persoanelor peste 16 ani, vaccinul produs de Moderna este recomandat persoanelor peste 18 ani, iar vaccinul produs de AstraZeneca este recomandat persoanelor cu vârste între 18 şi 55 de ani.

Cum alegi vaccinul

Cu toate că alegerea vaccinului nu este o opţiune oferită de autorităţi, centrele de vaccinare sunt desemnate să folosească un singur tip de vaccin, din motive logistice. Aşadar, avem centre care utilizează doar AstraZeneca, Pfizer, Moderna, sau unele care utilizează ambele vaccinuri, Pfizer şi Moderna.

Vaccinul îl poţi alege descărcând lista cu centrele de vaccinare publicată de Ministerul Sănătăţii, unde scrie în dreptul fiecărui centru ce vaccin îi este desemnat.

Prin intermediul platformei de vaccinare poţi alege centrul de vaccinare care injectează serul ales de tine. În cazul în care nu ai găsit serul în niciunul dintre centrele disponibile, singura soluţie rămasă este amânarea vaccinării până la sosirea unor loturi noi cu serul dorit.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta-i nebun fratilor ! Lumea cauta si alege dinainte un centru care vaccineaza, cu Pfizer sau cu Moderna, altfel nu se duce lumea. Cunosc personal oameni din Bucuresti care s-au dus in Popesti Leordeni sau la drku in praznic sa se vaccineze cu Moderna.

    Explicatii acestui tembel cu grade ca lumea NU se vaccineaza decat in cunostinta de cauza, fiind niste vaccinuri nocive, periculoase pentru viata, fabricate de FIARA medicala mondiala.  

    Bate campii de sparge Valeriu Gheorghita.. in loc sa puna mana sa faca sa se vada direct in platforma cu ce vaccineaza fiecare centru sa se duca lumea la sigur.

    Tara asta e condusa de tampiti ! 

    In platforma ro vaccinare apare o harta cu centrele mai apropiate de domiciliul persoanei. Dai click pe unul din ele si iti apare tipul de vaccin, locurile disponibile si numarul de inscrisi pe lista de asteptare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb