Abonament gratuit

E-Distribuţie Dobrogea a investit 12 milioane lei în modernizarea unei staţii de trasformare din Constanţa

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

E-Distribuţie Dobrogea a finalizat proiectul de modernizare a staţiei de trans­formare Abator din Constanţa, după investiţii de aproape 12 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate pentru circa 26.000 de clienţi, a anunţat compania, ieri, printr-un comunicat.

Conform comunicatului, staţia de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20/10 kV va asigura servicii îmbunătăţite consumatorilor casnici şi celor industriali din zona sud-estică a Municipiului Constanţa, cuprinzând perimetrul dintre Peninsulă Portul Turistic, Primărie, Gară, Abator, Far, Viile Noi, CET, Km 4 -5, Km 5, Faleză Sud.

Potrivit companiei, în total, staţia de transformare Abator deserveşte aproape 19% din clienţii de joasă tensiune (majoritatea casnici) din municipiul Constanţa şi 18 consumatori mari, alimentaţi din reţeaua de medie tensiune.

Comunicatul citat mai notează: "Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea întregului aparataj primar de înaltă tensiune şi a tuturor echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătăţind fiabilitatea reţelei şi optimizând activitatea de mentenanţă. De asemenea, s-a mărit capacitatea energetică a staţiei de transformare prin amplificarea puterii transformatorului 20/10 kV de la 10 MVA la 16 MVA, asigurând în caz de avarie reducerea considerabilă a timpului de realimentare a clienţilor. Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei, respectând în acelaşi timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul".

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 89 GW.

Enel România desfăşoară operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie