Egis semnează două contracte în cadrul proiectului de electrificare a liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor

G.D.
Companii / 5 aprilie 2023

Egis semnează două contracte în cadrul proiectului de electrificare a liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor

Egis a fost desemnată, în două contracte, să asigure consultanţă şi supervizarea proiectării şi execuţiei lucrărilor de electrificare şi reabilitare pentru tronsonul 3 Poieni - Aleşd şi tronsonul 4 Aleşd- Frontieră Ungaria din linia de cale ferată Cluj Napoca- Oradea - Episcopia Bihor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, la începutul lunii aprilie, Egis şi-a extins serviciile din domeniul infrastructurii feroviare în România prin semnarea, cu Compania Naţională de Căi Ferate "C.F.R." - S.A., a două contracte de consultanţă şi supervizare. Cele două contracte, în valoare totală de 8,5 milioane de Euro, au o durată de 103 luni, din care 42 de luni sunt dedicate perioadei de proiectare şi execuţiei, iar restul pentru perioada de garanţie.

Linia de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor va îmbunătăţi competitivitatea economică a României prin dezvoltarea unei infrastructuri de transport durabile care să faciliteze integrarea economică în UE, să dezvolte piaţa internă şi să îmbunătăţească conectivitatea la reţeaua feroviară europeană. Proiectul are în vedere creşterea vitezei de circulaţie cu până la 160 km/h pentru călători (120 km/h pentru transportul de mărfuri), va îmbunătăţi condiţiile de călătorie şi va asigura un grad mai ridicat de siguranţă. Lucrările de modernizare vor asigura, de asemenea, interoperabilitatea reţelei prin introducerea STI (sistem inteligent de transport), facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, îmbunătăţirea condiţiilor în staţii pentru utilizatorii transportului feroviar şi creşterea capacităţii de tranzit.

Pentru tronsoanele cu lungime cumulată de aproximativ 100 km dintre Poieni - Aleşd - Frontieră Ungaria, rolul Egis este de a superviza şi coordona activităţile de proiectare şi de execuţie ale antreprenorilor până la recepţia finală a proiectului. Activităţile complexe care urmează a fi supervizate includ proiectarea detaliată şi proiectul pentru obţinerea autorizaţiei de construire, precum şi execuţia lucrărilor de înlocuire şi construcţie de poduri şi podeţe, de reabilitare a terasamentelor feroviare, de modernizare a gărilor şi haltelor, de modernizare a lucrărilor de electrificare, telecomunicaţii şi semnalizare.

"Căile ferate nu sunt doar un mijloc esenţial pentru dezvoltarea economică a României, ci şi un obiectiv esenţial al UE pentru decarbonizarea economiei europene. Egis supervizează de mulţi ani construcţia de infrastructură în România, de aceea este o mare plăcere pentru noi să extindem această experienţă în domeniul feroviar. Faptul că am achiziţionat recent Italrom înseamnă că acum putem să ne bazăm pe o experienţă şi mai mare pentru a mobiliza o echipă locală de ingineri cu înaltă calificare", a declarat James Hanson, Egis Country Managing Director pentru Romania şi Bulgaria, în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb