Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ENERGIE PENTRU VIITOR SAU TAXE PENTRU ASTĂZI? / VASILE CIOLPAN, ROMGAZ:"Orice taxă în plus slăbeşte capabilitatea de investiţii"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Vasile Ciolpan

Vasile Ciolpan

Impactul cel mai important al OUG 114 este că deranjează tot ce am construit în ultimii ani, este de părere Vasile Ciolpan, Directorul Departamentului Comercializare Energie din cadrul Romgaz. Domnia sa a precizat că devine foarte complicat să fie pusă în practică această ordonanţă, fără norme de aplicare. "Nu putem calcula exact impactul OUG pe partea de preţ, iar în ceea ce priveşte taxarea de 2% din cifra de afaceri, tot ce putem spune este că orice taxă în plus slăbeşte capabilitatea financiară de a duce mai departe activitatea de investiţii. Avem programe pe termen lung, cu valori mari, exis­tă încercarea de a avea o piaţă unică, un cod al reţelei, surse suplimentare, diversificare, însă toate acestea cad odată cu aplicarea Ordonanţei", subliniază domnul Ciolpan.

Pe partea de investiţii şi diversificare, domnul Ciolpan a menţionat că Romgaz continuă să investească în dezvoltarea zăcămintelor. Printre altele, domnia sa a menţionat: "Am observat dezvoltarea sectorului eolian, am determinat nevoile sistemului în ceea ce priveşte echilibrarea, am găsit acea piaţă de echilibrare, care plăteşte bine, este stabilă, dar este nevoie de un sis­tem tehnic complicat. Aşa s-a născut investiţia de la Iernut, care sperăm să fie finalizată la finalul anului în curs". Romgaz încearcă să dezvolte un mix energetic "cât mai bun", în acest moment analizând de ce cantităţi este nevoie pentru a livra un produs mix, la un preţ competitiv.

Recent, Adrian Volintiru, directorul general al companiei, a subliniat că cifra de afaceri şi profitabilitatea Romgaz vor scădea cu circa 20-25%, până la finalul acestui an, ca urmare a plafonării preţului gazelor naturale din producţia internă, măsură inclusă în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 114. Aceste scăderi ar însemna un impact asupra profitului realizat de 420 de milioane de lei, a adăugat directorul companiei.

Potrivit conducerii companiei, producţia de gaze naturale va creşte semnificativ în 2019, datorită exploatării noilor capacităţi de producţie puse în funcţiune în perimetrul Caragele.

În momentul de faţă, Romgaz are o capacitate de producţie de aproximativ 16 milioane metri cubi/zi.

Directorul general al societăţii a menţionat ca proiecte prioritare pentru companie identificarea resurselor onshore, cât şi centralele Iernut şi Mintia. Centrala de la Iernut este finalizată în proporţie de 74%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie