Fondul Proprietatea a dat în judecată Nuclearelectrica

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Fondul Proprietatea a dat în judecată Nuclearelectrica (SNN), pentru constatarea nulităţii absolute a hotărârii acţionarilor din data de 6 octombrie 2014 prin care s-a aprobat, printre altele, majorarea "capitalului social al SNN cu aport în numerar în sumă totală maximă de 239.172.630 lei, de la valoarea actuală de 2.817.827.560 lei la valoarea de 3.057.000.190 lei, prin emiterea unui număr maxim de 23.917.263 acţiuni noi, nominative, dematerializate, la un preţ de 10 lei/acţiune, egal cu valoarea nominală (fără primă de emisiune)", potrivit unui raport transmis de companie bursei de Valori Bucureşti.

În luna septembrie, repezentanţii FP ne declaraseră că au cerut companiei informaţii suplimentare privind intenţia de majorare a capitalului social. În schimb, Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, a spus atunci că nu a primit nicio cerere de la FP.

Din valoarea majorării, 194.376.700 lei reprezintă aportul în numerar al statului român prin Ministerul Economiei - Departamentul pentru Energie, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3-5 de la CNE Cernavodă.

Potrivit Danielei Lulache, majorarea capitalului era specificată explicit în prospectul de listare, fiind vorba de aporturi făcute de statul român cu mulţi ani în urmă ( 2006-2009) şi neoperate până acum.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS