Revista BURSA Construcţiilor

Fondul Proprietatea: "Companiile listate înregistrează progrese mai vizibile în implementarea guvernanţei corporative"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 29 octombrie 2014

Fondul Proprietatea: "Companiile listate înregistrează progrese mai vizibile în implementarea guvernanţei corporative"

Fondul Proprietatea a observat progrese mai vizibile în implementarea standardelor de guvernanţă corporativă şi performanţă financiară în companiile listate decât în cele nelistate, a declarat Greg Konieczny, Administrator de Portofoliu al FP, în cadrul unei conferinţe organizate, ieri, de Franklin Templeton şi BERD, se arată într-un comunicat.

Domnia sa a adăugat: "Sperăm să vedem mai multe IPO-uri ale companiilor de stat în viitorul apropiat, ceea ce ar trebui să susţină semnificativ economia României şi bugetul de stat".

Gian Piero Cigna, Senior Counsel pentru Guvernanţă Corporativă în cadrul BERD, a spus: "Pentru o economie în tranziţie, precum cea a României, o guvernanţă corporativă puternică în companii sporeşte încrederea investitorilor locali şi străini. Având un mandat de accelerare a tranziţiei spre economii de piaţă deschise, promovarea guvernanţei corporative în investiţiile sale este crucială pentru BERD. În calitate de investitor, Banca întăreşte guvernanţa corporativă în companii prin investiţii de capital, credite şi reorganizarea companiei. De asemenea, acţionează ca un reformator al legislaţiei, oferind asistenţă statelor în care investeşte pentru a ajuta la îmbunătăţirea cadrului juridic şi la susţinerea reformelor legislative."

Recent, BERD a ajutat producătorul de gaz Romgaz şi distribuitorul de electricitate Electrica să realizeze planurile de acţiune în domeniul guvernanţei corporative, în demersul lor de listare prin intermediul unor IPO-uri, potrivit comunicatului.

Stimularea managementului prin opţiuni pe acţiuni, ca o componentă variabilă a remunerării, publicarea rezultatelor financiare trimestriale pe site-urile companiilor de stat sau atacarea în instanţă a deciziilor luate în defavoarea interesului companiilor sunt exemple de paşi specifici menţionaţi în timpul conferinţei pentru îmbunătăţirea practicilor de guvernanţă corporativă în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro