Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Fondul Proprietatea: "Companiile listate înregistrează progrese mai vizibile în implementarea guvernanţei corporative"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Fondul Proprietatea: "Companiile listate înregistrează progrese mai vizibile în implementarea guvernanţei corporative"

Fondul Proprietatea a observat progrese mai vizibile în implementarea standardelor de guvernanţă corporativă şi performanţă financiară în companiile listate decât în cele nelistate, a declarat Greg Konieczny, Administrator de Portofoliu al FP, în cadrul unei conferinţe organizate, ieri, de Franklin Templeton şi BERD, se arată într-un comunicat.

Domnia sa a adăugat: "Sperăm să vedem mai multe IPO-uri ale companiilor de stat în viitorul apropiat, ceea ce ar trebui să susţină semnificativ economia României şi bugetul de stat".

Gian Piero Cigna, Senior Counsel pentru Guvernanţă Corporativă în cadrul BERD, a spus: "Pentru o economie în tranziţie, precum cea a României, o guvernanţă corporativă puternică în companii sporeşte încrederea investitorilor locali şi străini. Având un mandat de accelerare a tranziţiei spre economii de piaţă deschise, promovarea guvernanţei corporative în investiţiile sale este crucială pentru BERD. În calitate de investitor, Banca întăreşte guvernanţa corporativă în companii prin investiţii de capital, credite şi reorganizarea companiei. De asemenea, acţionează ca un reformator al legislaţiei, oferind asistenţă statelor în care investeşte pentru a ajuta la îmbunătăţirea cadrului juridic şi la susţinerea reformelor legislative."

Recent, BERD a ajutat producătorul de gaz Romgaz şi distribuitorul de electricitate Electrica să realizeze planurile de acţiune în domeniul guvernanţei corporative, în demersul lor de listare prin intermediul unor IPO-uri, potrivit comunicatului.

Stimularea managementului prin opţiuni pe acţiuni, ca o componentă variabilă a remunerării, publicarea rezultatelor financiare trimestriale pe site-urile companiilor de stat sau atacarea în instanţă a deciziilor luate în defavoarea interesului companiilor sunt exemple de paşi specifici menţionaţi în timpul conferinţei pentru îmbunătăţirea practicilor de guvernanţă corporativă în România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS