FP va distribui 688 milioane lei acţionarilor, din diminuarea valorii nominale a acţiunilor

A.C.
Piaţa de Capital /

Fondul Proprietatea (simbol FP) va distribui în numerar acţionarilor Fondului suma de 688.919.610,4 lei ca urmare a reducerii valorii nominale a acţiunilor cu 0,05 lei/acţiune, de la 1 leu la 0,95 lei, potrivit unui comunicat emis de FP.

Distribuirea în numerar a fost aprobată de către acţionarii Fondului în data de 3 februarie 2014.

Suma va fi distribuită acţionarilor înregistraţi la 30 aprilie 2014 în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central, proporţional cu participarea lor la capitalul social vărsat al Fondului.

Plata va începe în termen de 30 de zile de la data la care reducerea capitalului social este efectivă, respectiv după întrunirea a două condiţii legale principale: expirarea termenului de două luni de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii acţionarilor, astfel îndeplinirea condiţiei legale va fi la 15 iunie; a doua condiţie este avizarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a reducerii capitalului social, "deşi ASF se poate pronunţa asupra acestei avizări doar după expirarea termenului de două luni menţionat anterior, Administratorul Fondului a depus deja documentaţia solicitată în scopul facilitării emiterii avizului în timp util de către ASF după expirarea termenului menţionat, probabil, având in vedere cele de mai sus, la câteva zile după 15 iunie 2014. În baza calificărilor menţionate anterior, estimăm că plata distribuirilor în numerar ar trebui să înceapă imediat după 15 iulie 2014", se mai arată în comunicare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Numai Franklin Templeton putea sa ne ajute sa ne mai recuperam din confiscarile facute de comunisti.Mii de multimiri si felicitari Franklin Templeton. ASFdovedeste inca o data, daca mai era nevoie, ca face parte din psd, un psd care a fost si va fi impotriva despagubirii celor jefuiti , de comunisti.

    1. Aveti dreptate , ASF (a se citi PSD) "va fi impotriva despagubirii" pentru ca nu va aviza favorabil aceasta reducere de capital sau o vor amana pe la anu', asa ca felicitarile mai tarziu !!

    Cred ca decizia ASF e motivata mai degraba de pierderea de venituri la bugetul central prin inlocuirea platii de dividende cu aceasta varianta neimpozabila de rasplatire a actionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie