ÎN CIUDA PARALIZIEI POLITICE,Mittal: Creşterea economică indiană va continua

Vlad F. Dumea
Internaţional / 30 aprilie 2012

Mittal: Creşterea economică indiană va continua

Subliniind că povestea de creştere a Indiei nu s-a terminat, miliardarul Lakshmi Mittal a declarat, ieri, că ce-a de-a treia economie a Asiei va continua să crească, în ciuda paraliziei politice, informează The Economic Times.

"Povestea Indiei cu siguranţă nu s-a încheiat", a afirmat preşedintele ArcelorMittal, cel mai mare producător mondial de oţel, adăugând: "Suntem într-un proces de creştere continuă. India are un potenţial enorm să crească şi avem spaţiu în care s-o facem".

Creşterea economică în India a încetinit, a spus Mittal, din cauza crizei economice din Uniunea Europeană: "Înainte de criza din 2008, toată lumea credea că India este decuplată de la economia globală. Criza a arătat că nu suntem. În mod clar, un motiv pentru care creşterea a încetinit în ultimul an şi jumătate este criza europeană", precizând că respectiva criză are un impact global asupra economiei, ce, la rândul său, afectează creşterea în India.

Creşterea de 7-7,5% din India era motiv de invidie pentru întreaga lume, a afirmat Mittal, trăgând o paralelă cu Brazilia, o altă economie în curs de dezvoltare, care creştea cu doar 3-4%.

"În timp ce noi ar trebui să continuăm să ne străduim pentru o rată de creştere economică mai mare...cred că nu trebuie să ne chinuim, dar cred că nu ar trebui să vedem partea goală a paharului faptul că povestea creşterii Indiei s-a terminat; este loc, în continuare, pentru mult potenţial", a mai susţinut Mittal.

Miliardarul indian, care a menţionat sâmbătă că nu se va plânge de paralizia politică, în ciuda lentorii deciziilor, a subliniat că India va continua să crească în ciuda politicii sau a paraliziei acesteia.

"Orice s-ar întâmpla în cadrul politic, ai putea să-i zici paralizie, cred că ţara va continua să crească, sunt foarte pozitiv în această privinţă", a mai adăugat Lakshmi Mittal.

Preşedintele ArcelorMittal a mai precizat că India se poate compara cu China, de acum 20 de ani, dar că comparaţia trebuie făcută cu Statele Unite: "Suntem precum China, acum 20 de ani. Însă termenul nostru de comparaţie nu ar trebui să fie China. Acesta trebuie să fie Statele Unite. Termenul de comparaţie al Chinei nu este India, astfel că nu văd de ce al Indiei ar trebui să fie China".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro