Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN PERIOADA IANUARIE-IULIE 2019Producţia de petrol şi gaze a Rusiei, în creştere

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Producţia de petrol şi gaze a Rusiei, în creştere

Producţia de petrol şi gaze naturale a Rusiei a sporit în primele şapte luni ale anului curent, în ciuda reducerilor generate de criza petrolului murdar şi a unui declin recent al exporturilor de gaze, anunţă presa străină.

Potrivit Ministerului Energiei de la Mos-cova, producţia de ţiţei brut şi gaz condensat a Rusiei a sporit cu 2% în perioada ianuarie-iulie 2019, la peste 325 milioane de tone (11,2 milioane de barili pe zi). Datele oficiale mai arată că, în iulie, cantitatea de ţiţei extras s-a diminuat cu 0,6% în ritm anual, la 47,15 milioane de tone.

Sursa menţionează că, în luna mai, producţia de petrol a Rusiei a scăzut cu 10,7%, la 11,11 milioane de barili pe zi, în condiţiile în care exporturile prin conducta Druzhba au fost întrerupte după ce s-a descoperit că milioane de barili de petrol brut au fost contaminate cu cloruri organice. Mai târziu, la începutul lunii iulie, producţia a scăzut la nivelul minim al ultimilor trei ani - 10,8 milioane de barili pe zi, din cauză că Transneft, operatorul naţional al conductei, nu a mai primit petrol de la producătorul de ţiţei de stat Rosneft. Măsura pare că a fost parte a unei dispute mai ample între cele două companii cu privire la eforturile menite să rezolve criza contaminării.

Dar, producţia din iulie a ajuns la 47,15 milioane de tone (11,15 milioane de barili pe zi), conform ministerului, ceea ce arată redresarea situaţiei în a doua parte a lunii trecute.

Grupul Rosneft a produs 112,8 milioane de tone de petrol în primele şapte luni din 2019, iar companiile private Lukoil şi Surgutneftegaz - 47,9, respectiv 35,1 milioane de tone.

Producţia de gaze a Rusiei a sporit cu 3% în primele şaspte luni din 2019, faţă de acelaşi interval din 2018, la 431,9 miliarde metri cubi, potrivit datelor ministerului. În iulie, producţia a însumat 54,66 miliarde metri cubi, în creştere cu 0,5% faţă de anul anterior.

Gigantul de stat Gazprom şi-a majorat producţia cu 1,9% în perioada amintită, la 294,5 miliarde metri cubi.

Producătorul independent de gaze Novatek a extras 40,86 miliarde metri cubi de gaze în primele şapte luni din acest an, iar Rosneft - 25,43 miliarde. Totodată, Lukoil a produs 11,93 miliarde metri cubi de gaze, iar Surgutneftegaz - 5,58 miliarde.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS