ÎN PRIMUL SEMESTRU,Veniturile "Rolls-Royce" au fost de 2,73 miliarde lire sterline

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 august 2004

Procentul de creştere faţă de perioada similară a anului trecut este de 5%

Rezultatele grupului "Rolls-Royce plc" din primul semestru al acestui an sînt în conformitate cu aşteptările reprezentaţilor companiei, fiind susţinute de vînzările din servicii în domeniul pieselor şi componentelor de schimb, arată un comunicat al grupului.

Astfel, valoarea segmentului pieselor de schimb s-a ridicat la 1,5 miliarde lire sterline (aproape 2,3 miliarde euro), reprezentînd 55% din totalul vînzărilor grupului. În acelaşi timp, profitul brut operaţional s-a mărit cu 18%, cifrîndu-se la 136 milioane lire sterline (205 milioane euro).

Preşedintele executiv al grupului "Rolls-Royce", Sir John Rose, a explicat: "Toate afacerile noastre şi-au dezvoltat poziţii bune pe piaţă şi am pus la punct noi programe care vor contura pieţele sistemelor energetice pentru viitoarea generaţie".

Comenzile primite de "Rolls-Royce" au rămas consistente şi au încheiat primul semestru la un nivel record de 18,1 miliarde lire sterline (27,3 miliarde euro). În plus, au mai fost anunţate alte comenzi în valoare de 1,6 miliarde lire sterline (2,4 miliarde euro), ceea a dus la un total de 19,7 miliarde lire sterline (29,7 miliarde euro). Comparativ, în primele şase luni din anul precedent, valoarea comenzilor înregistrate a fost mai mică cu trei procente, respectiv 17,6 miliarde lire sterline, iar cele anunţate au fost de 1,4 miliarde lire sterline.

Grupul "Rolls-Royce" are în derulare investiţii de peste 100 de milioane lire sterline (151 milioane euro) în capacităţi de producţie specializate în sistemele de compresie, combustie şi sisteme de turbine.

În domeniul maritim, compania a încheiat operaţiunile de revizie generală la motoarele "Tyne" şi "Olympus" pentru a extinde durata de exploatare a fregatelor "Clasa 22" achiziţionate de Marina Militară română.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro