Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI CURENT FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2018Profitul ajustat al OTP Bank România a scăzut cu 19%, la 18,3 milioane lei

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 18,3 milioane lei (1,23 miliarde HUF), în primul trimestru al acestui an, conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului.

Sursa citată menţionează că nivelul profitului trimestrial este cu 19% sub rezultatul înregistrat în aceeaşi periodă a anului 2018.

Banca a avut un avans al profitului operaţional de 29% de la an la an, în primul trimestru din 2019, ca urmare a creşterii veniturilor totale cu 29% şi a cheltuielilor operaţionale cu 28%.

Venitul net din dobânzi s-a apreciat cu 17%, de la an la an. Creşterea a fost susţinută de un volum cu 15% mai mare al creditelor performante. Comparativ cu trimestrul anterior, acest indicator a scăzut cu 5%, pe fondul unei creşteri a volumului de credite acordate cu marje mai mici, şi a creşterii cos-turilor de finanţare de la clienţi.

În ceea ce priveşte cheltuielile operaţionale, creşterea de 5% din primul trimestru este alimentată de inflaţia salarială (având în vedere că în primele două luni din 2019 salariul mediu din sectorul financiar a crescut cu 11%) şi de creşterea numărului angajaţilor (+10%) pentru consolidarea activităţii locale.

Volumul creditelor fără întârzieri la plată, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 15%, susţinut de un avans al creditării pentru segmentul creditelor ipotecare, IMM şi corporate.

La finalul lunii martie 2019, totalul activelor băncii a ajuns la nivelul de 11,48 miliarde lei.

Cotele depozitelor, ajustate la cursul de schimb valutar, au crescut cu 23% anual şi cu 6% trimestrial. Dinamica a fost susţinută de un avans considerabil, de 30%, a depozitelor persoanelor fizice, conform comunicatului băncii.

În conformitate cu standardele locale, activele băncii au înregistrat 11,37 miliarde lei, iar profitul după impozitare a fost de 8,2 milioane lei. Rata de adecvare a capitalului băncii a scăzut la 17,18%, de la 18,03%, valoare înregistrată în trimestrul anterior.

OTP Group a înregistrat, în primul trimestru al anului în curs, un profit ajustat de 72,58 miliarde HUF (228,2 milioane EUR), în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (39,9 miliarde HUF/ 125,3 milioane EUR), DSK Bank din Bulgaria (17,3 miliarde HUF/ 54,5 milioane EUR), Croaţia (8,2 miliarde HUF, 25,9 milioane EUR), Ucraina (8,3 miliarde HUF/ 26 milioane EUR) şi Rusia (6,6 miliarde HUF/ 20,9 milioane EUR).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS