Institutul Cultural Român continuă parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

F.D.
Cultură / 21 iunie

Institutul Cultural Român continuă parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Institutul Cultural Român continuă parteneriatul strategic cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, care se desfăşoară în perioada 21-30 iunie sub umbrela Prieteniei, temă care conduce cele peste 830 de evenimente indoor, outdoor şi online. Conceptul prieteniei surprinde "importanţa relaţiilor interumane care au stat la baza dezvoltării Festivalului de-a lungul celor 31 de ani de existenţă", conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În acest an, sprijinul Institutului Cultural Român se îndreaptă către sezonul american şi cele trei producţii din această secţiune a FITS realizată cu susţinerea Ambasadei SUA în România şi a Consilului Judeţean Sibiu. Premiera mondială Afrodita şi Eliberarea Lumii (Un vodevil muzical grecesc) şi spectacolul-instalaţie multimedia Not Once. vor fi prezentate încă din prima zi de FITS: Aphrodite and the Liberation of the World este un spectacol scris şi regizat de Tim Robbins, producţie The Actors` Gang (Filarmonica de Stat, Sala Thalia, 21 iunie, ora 21:00 şi 22 iunie, orele 16:00 şi 22.00). Not Once., interpretat de Mikhail Baryshnikov, este conceput şi scris de Jan Fabre. Poate fi vizionat în fiecare zi de festival la Clubul Sportiv Şcolar Sibiu (Piaţa Teatrului): "Lucrarea multimedia explorează relaţia dintre artist, munca şi viaţa sa, publicul său şi, în cele din urmă, echilibrul dintre a da şi a primi, dintre dependenţă şi independenţă". În singurătatea câmpurilor de bumbac de Bernard-Marie Koltès, regia: Timofey Kulyabin este o co-producţie Dailes Teatris Latvia & Ekaterina Yakimova care propune spectatorilor "un text esenţial al dramaturgiei universale într-un spectacol care pune în lumină la modul exemplar virtuozitatea actoricească". In the Solitude of Cotton Fields poate fi vizionat pe 26, 27 şi 28 iunie la Fabrica de Cultură - UniCredit - Sala Faust. Din distribuţie face parte actorul american John Malkovich, care va primi pe 29 iunie 2024 o stea pe Aleea celebrităţilor din Parcul Cetăţii, alături de Susanne Kennedy, Anne Teresa de Keersmaeker, Theodoros Terzopoulos, Isabelle Adjani, David Esrig şi Jon Fosse.

Alături de aceste evenimente artistice, Institutul Cultural Român susţine şi în acest an programul Bursa de spectacole (24-27 iunie). Prin această structură asociată FITS s-a creat nevoia de a acorda şanse tuturor artiştilor, instituţiilor de spectacole, operatorilor culturali sau reţelelor culturale de a se întâlni cu producători importanţi din întreaga lume. Prin evenimentele sale, Bursa oferă participanţilor, încă de la prima ediţie din 1997, contextul ideal de a-şi promova proiectele artistice şi de a stabili parteneriate în domeniul artelor spectacolului.

"Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi Institutul Cultural Român dezvoltă un parteneriat strategic, care consfinţeşte activitatea ICR de a promova cultura română la cel mai înalt nivel în toate spaţiile europene şi mondiale. Acest parteneriat este, deopotrivă, şi o formulă de a construi şi de a găsi cele mai vibrante formule pentru a prezenta miracolul şi excelenţa în domeniul artelor spectacolului din România peste tot în lume. Am reuşit, până în prezent, parteneriate excepţionale cu zona strategică din Japonia, cu Tokyo Metropolitan Theatre, cu zona americană, dar şi cu zona franceză, cu Theâtre de la Ville Paris. În acest an, Prietenia este fundamentul care ne leagă în ceea ce facem pentru viitor! La ediţia din 2024, implicarea ICR-ului presupune colaborarea cu Sezonul American şi cu Bursa de Spectacole; iar nume celebre ajung la Sibiu: Tim Robbins, John Malkovich, Neil LaBute, Alicia Adams, Lisa Richards Toney şi multe alte personalităţi de o importanţă covârşitoare. Mulţumim pentru prietenie, mulţumim pentru parteneriat şi dorim din toată inima să continuăm să dezvoltăm, împreună, proiecte de colaborare cu marile structuri ale lumii, pe picior de egalitate" - Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Deschiderea oficială FITS 2024 (21 iunie, ora 19.00) îi va avea drept invitaţi speciali pe Tim Robbins şi Pippo Delbono, care au lucrat alături de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" pentru un spectacol memorabil. Gala de deschidere a FITS prezintă o premieră a Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" (regia: Emil Pantelimon), care are loc în Curtea Muzeului de Istorie (Casa Altemberger) şi este transmisă online.

În contextul în care în perioada 2024-2025 se desfăşoară Sezonul Cultural România-Polonia, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu prefaţează aceste relaţii bilaterale prin prezenţa la Sibiu a producţiilor teatrale poloneze: Angajaţii - de Olga RAVN, regia £ukasz Twarkowski, producţie a STUDIO theatregallery; PIES/ DOG, regia Barbara Bendyk, un spectacol al AST National Academy of Theatre Arts in Krakow; Arcadia - regia Jerzy Zoñ, producţie a KTO Theatre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb