KLAUS IOHANNIS:''România a intrat complet nepregătită în criza sanitară''

G.U.
Politică / 24 noiembrie 2020

''România a intrat complet nepregătită în criza sanitară''

România a intrat complet nepregătită în criza sanitară, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru, conform Agerpres.

"Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluţia din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru şi acest lucru trebuie afirmat clar şi răspicat. Am datoria faţă de toţi românii, indiferent de opţiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriaşă - destinul României de mâine", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că România a fost "puternic afectată ani la rând de corupţia şi incompetenţa guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură şi au direcţionat fondurile publice în infrastructura de partid".

"Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD. Adevăratele priorităţi au fost ignorate şi abandonate şi aşa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară şi cu un sistem educaţional cu probleme critice. Clientelismul promovat la nivel de politică de stat şi indiferenţa faţă de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu îşi mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală: aceea de a proteja sănătatea şi drepturile cetăţenilor", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că, în acest context "nefast", PNL şi-a asumat guvernarea, iar "mulţi alţii au preferat să nu se implice", notează sursa citată.

"Nu a fost deloc uşor, dar chiar şi cu un Guvern PNL minoritar, atacat din toate părţile şi fără susţinere parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine", a menţionat Iohannis.

El a arătat că, pe parcursul acestui an, eforturile sale şi ale Guvernului PNL s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei de COVID-19 şi pe diminuarea efectelor negative pe care aceasta le-a generat la nivel social, educaţional şi economic.

"Concomitent cu eforturile uriaşe pentru gestionarea epidemiei, cu resurse limitate aflate la dispoziţie, am demarat, într-un strâns parteneriat cu Guvernul, reforme importante care trebuie continuate şi aprofundate. În toate domeniile, deciziile se iau acum după consultarea experţilor şi a specialiştilor, avem o relaţie excelentă cu partenerii europeni, iar România a fost scoasă de pe lista ruşinii în care ne-a inclus PSD, cea a ţărilor cu probleme în ceea ce priveşte justiţia şi statul de drept. Am obţinut totodată cel mai mare pachet de finanţare europeană din istorie, fonduri care vor pune în mişcare motorul reconstrucţiei României şi ne vor permite să ieşim cât mai repede din criza economică, să dezvoltăm consistent infrastructura şi toate marile sectoare publice", a precizat Iohannis.

El a susţinut că, în situaţia în care PSD s-ar fi aflat la putere, s-ar fi ajuns la o "catastrofa sanitară", adăugând că guvernarea pesedistă a "eşuat lamentabil pe toate planurile şi în condiţii normale".

Preşedintele Iohannis a subliniat că votul din 6 decembrie este esenţial, motivând că "România nu îşi mai poate permite încă un ciclu electoral de subdezvoltare".

"Prea multe generaţii au fost de sacrificiu şi de prea multe ori sacrificiile şi răbdarea oamenilor au fost în zadar. PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne aceeaşi formaţiune retrogradă, a baronilor roşii, tributară unui mod de a face politică pe care cetăţenii nu îl mai tolerează şi nu şi-l mai doresc. Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înţeles nimic şi că acţionează strict în interes de partid decât permanenta subminare din Parlament a oricărui efort al Guvernului de a ţine sub control pandemia? Cum poate fi catalogată altfel decât cinică şi iresponsabilă atitudinea pesedistă de a împovăra peste putinţă bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deşi parlamentarii PSD ştiu foarte bine că pur şi simplu nu sunt bani pentru astfel de măsuri? Sau un alt exemplu relevant: în timp ce românii şi Guvernul se luptă cu pandemia şi cu efectele economice ale acesteia, pesediştii tot încearcă să treacă scutiri de taxe pentru domenii cum este cel al cazinourilor şi al jocurilor de noroc. Aşa acţionează în Parlament un partid nociv, care numai la beneficiul şi la nevoile oamenilor nu se gândeşte! Ei bine, acest lucru trebuie să înceteze!", a conchis Iohannis.

Opinia Cititorului ( 15 )

 1. Se stie ca orice salam are un termen de garantie, dupa care iese din garantie dar mai are inca o perioada de timp in care este comestibil, pt ca in final sa se imputa groaznic! Iata ca Salamul de Sibiu de la Cotroceni a ajuns in ultima sa faza, cea in care pute cumplit a prostie si a "neam-prost" , o duhoare intelectuala si morala care parca iti muta fiinta din loc!

  1. Romania transformata de Iohannis intr-o dinastie,unde Constitutia si legile tarii nu mai exista,poporul este declarat niste "vite",iar PNL si membrii lui sunt o rasa superioara care este condusa de RASA SUPERIOARA de unde se trage IOHANNIS.Parca in Istorie a mai fost o astfel de Tara.Adus in fruntea Tarii de Serviciul secret german,care i-a pregatit cu grija ascensiunea"sibiu capitala europeana",IOSCA de la cotroceni,se dovedeste noul "ION CLAMPARU " al Romaniei.Dupa ce 6 ani a mancat banii romanilor degeaba,iata ca in el salasuia gandul de a transforma Romania in GEAMIA lui,iar pe romani ii considera pe unii sclavi iar pe romance "fetitele" lui,pe care dupa ce "guvernul lui" daca v-a deveni legitim,le v-a trimite la produs in Germania.Romanii mor pe capete,tara mai are putin si intra in colaps,iar"clamparu" ii ameninta pe romani ca daca nu voteaza PNL,o sa fie vai si amar de capul lor.Asa ca,intreb si eu romanii,oare nu ar fi mai bine ca in loc sa fiti voi sclavii lui "clamparu",pe 6 decembrie prin vot,sa ii dati voi de lete si sa il trimiteti in Muntii Padurea neagra. Ganditiva bine ce alegeti ca in 6 ani,ati avut destul timp sa vedeti ce il duce BIBILICA pe TEUTON.!

  Alături de PSD și dvs sunteți vinovat.

  Ați fost președinte. 

  In limita puterii va puteați manifesta.

  Daca tot timpul altcineva e se vina cum avansam că popor. 

  1. Dar guvernul meu ce a facut din noiembrie 2019 cand nu aveam pandemie deci pesede nu are nici o vina ca muianis si orban nu au stiut gestiona pandemia ,iar vina romanilor este ca au votat acest om fara nici o viziune fara suflet plin de ura iar acum cred ca si criminal si trag speranta ca vom gasi oameni care i vor trage la raspundere,nu au adus medicamente de diabet si glanda ,nu au lasat oamenii sa se trateze in spitale si au murit cu zile plus ca si spitalele covid sunt rapunderea guv, si min.sanatatii si am vazut cum tipau pacientii ca sunt kasati sa moara,asa ca iohanis,orban la puscarie

  Declarații idioate și iresponsabile

  PNL e la putere de cca 1 an. Niste hitleriști și niște torționari nenorociți, cu Iohannis in frunte  

  Gagiul asta e defect. O mare greseala ca presa promoveaza prostelile debitate de asta.

  1. Presa este gras platita din banii nostri ca sa aduca elogii mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu voi nu vedeti ca la conferinte mai au un pic si fac plecacini si iarta ne maria ta ca va deranjam cu intrebari

   Da, ai dreptate. Presedintele tarii tine un discurs public, iar presa nu trebuie sa il relateze, ca sunt niste boi care spun ca asta inseamna ca presa este aservita. Dar presa nu este pentru boi. Trebuie sa cunosti alfabetul.

  ...

  Plăvanul are dreptate că România a intrat nepregătită în criză.

  Iniţial bugetul pe 2020 întocmit de guvernul plăvănesc a prevăzut -22% pentru Sănătate. La final de 2019, Cîţu chiar a declarat că "învăţământul şi sănătatea nu sunt priorităţi". Omul s-a ţinut de cuvânt! Mai apoi, prin febr/martie când pandemia bătea la uşă, tot Plăvanul şi jivinele lui erau interesaţi de alegeri anticipate, de premieri propuşi la mişto (Cîţu). 

  Mai apoi, s-au îngrijit de armament, alocând maximul istoric pentru înarmare: 2,38%, iar acum mor oameni, evident "pentru că pe-se-de".

  De fapt, Plăvanul și Securitatea îşi bat joc de votanți, considerându-i low iq people. 

  Singurul mod in care pot sa-i spun ca nu sunt multumuit de modul in care a guvernat este sa nu-l votez....Cam "subtire"dar asta e!

  Ar trebui sa indeparteze pe toti politicienii din ultimii treizeci de ani care si-au batut joc de sanatatea cetatenilor si acum spun ca le pasa, dandu-le un vaccin de testat pe cobai! Le pasa de legaturile cu anumite companii Big Pharma! Si de afacerile inerente! Ar trebui boicotate alegerile unor politicieni care nu au reusit sa construiasca Spitalul Neamului care sa vindece toate bolile si sa nu se afle intr-o locatie imunda, ci pe varf de munte, cu sute de ha de pacuri si cladiri zgarie-nori!

  1. Ar trebui sa indeparteze pe toti politicienii din ultimii treizeci de ani care si-au batut joc de sanatatea cetatenilor si acum spun ca le pasa, dandu-le un vaccin de testat pe cobai! Le pasa de legaturile cu anumite companii Big Pharma! Si de afacerile inerente! Ar trebui boicotate alegerile unor politicieni care nu au reusit sa construiasca Spitalul Neamului care sa vindece toate bolile si sa nu se afle intr-o locatie imunda, ci pe varf de munte, cu sute de ha de parcuri si cladiri zgarie-nori! Politicieni care au transformat pe cetateni in saracii Lumii cu salarii minime de $320/month, nu de $1, 000/month! Ce progresisti!

  statea o baba pe o banca intr-un parc si cugeta:

  de ce parlamentul nu-l suspenda pe acest sas obscen? 

  pe vremea lui Basescu s-au fact demersuri! 

  acum de ce nu? 

  stam ca fraierii sa ne scuipe-n gura toate tampeniile lui!

  DE CE? 

  intradevar ultimii 30 de ani au lasat amprente adinci, si a stricat mult in cea ce priveste tipul de gindire sanatoasa, citesc comentari si ma crucesc cum gandesc unii, chiar ca suntem pierduti,cu acest fel de a gandi nu avem viitor ,uitam de la mina pana la gura cine nea adus in situatia actuala, asta ar fi doar una din probleme, dar unii politicieni au schimbat si modul de exprimare al sustinatorilor lor, care nu stiu ce jicniri sa mai invemnteze cand isi expun punctul de vedere, chestia asta sa observat cel mai tare pe timpul lui Basescu, cand tembeliziunile de casa ,slugile mas media, direct interesate,se intreceau in injuraturi in direct la adresa guvernantilor de atunci, cand le curgeau balele in direct la propriu-vezi emisiune cu victor ciutacu- cand nu mai nimerea ce jigniri sa caute, in propriul intelect foarte ingust, daca asa considera uni sustinatori de pe un anumit eshicher politic, ca trebuie sa ne exprimam, eu ca apolitic va spun ca e groasa cu noi nu ne mai facem bine si ar trebui sa emigram cu toti care mai gandesc sanatos si sa lasam sa balteasca raul ,prostia, lacomia egoismul, infractorii analfabetii si alesii lor care ai caracterizeaza intru totul ,dar cei ce mai discern raul de bine se incapataneaza sa schimbe mentalitati strambe si viciate in ultimii 30 de ani de guvernare, putin spus nociva cand se va ridica ceata de pe mintile unora o vom duce si noi mai bine , AMIN

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro