Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Ministru spaniol: Orice comparaţie între Spania şi Grecia este "o absurditate totală"

Internaţional /

Ministru spaniol: Orice comparaţie între Spania şi Grecia este "o absurditate totală"

Spania este complet dedicată îndeplinirii ţintei de deficit şi orice comparaţie cu Grecia este "o absurditate totală", a afirmat, ieri. ministrul spaniol al Economiei Luis de Guindos, transmite Reuters, citată de Agerpres. "Suntem pe deplin decişi să îndeplinim ţintele", a declarat oficialul spaniol, referindu-se la angajamentul Spaniei de a-şi reduce deficitul bugetar la 5,3% din PIB, anul acesta şi la 3% din PIB, în 2013.

În martie, Spania şi-a relaxat ţintele bugetare, sporind temerile că ar putea deveni următoarea sursă de contagiune financiară a zonei euro. De Guindos a adăugat că orice comparaţie cu Grecia este "o absurditate totală" deoarece noul executiv spaniol, în cele trei luni de când se află la guvernare, a redus costurile şi a adoptat reforme cheie pentru piaţa muncii, pentru a stimula angajările şi a ajuta firmele să devină mai productive.

Luna trecută, Spania a şocat pieţele anunţând că nu şi-a îndeplinit ţinta de deficit bugetar pentru 2011 şi, câteva zile mai târziu, şi-a fixat o ţintă mai lejeră pentru anul în curs. În ultimele săptămâni, randamentele obligaţiunilor guvernamentale spaniole au crescut, iar Spania a luat locul Italiei, fiind principalul motiv de îngrijorare pentru investitori.

La sfârşitul anului trecut, rata şomajului în Spania era de 22,9%. În februarie, numărul şomerilor a crescut cu 2,4% faţă de ianuarie, a anunţat, recent, guvernul spaniol.

Spania a adoptat deja măsuri dure de austeritate, ce vizează reducerea cheltuielilor şi majorarea importului pe venit, reformarea sistemului bancar şi a pieţei muncii.

FMI estimează că în acest an economia Spaniei se va contracta cu 1,7%, din cauza măsurilor dure de austeritate adoptate de guvern pentru reducerea deficitului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie