Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat astăzi, la Deva, că salariul minim pe economie este mic, însă acesta trebuie crescut într-un mod predictibil, pentru a putea fi susţinut pe termen lung şi în corelare directă cu productivitatea muncii, potrivit Agerpres.
În cadrul unei conferinţe de presă a spus ministrul Muncii: "Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în acelaşi timp, acesta trebuie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susţine pe termen lung şi să crească direct proporţional cu productivitatea muncii. De aceea, o componentă importantă a activităţii mele la Ministerul Muncii o reprezintă discuţiile cu angajatorii, astfel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalităţii de creştere a salariului minim în România în funcţie de sustenabilitatea mediului economic".
Raluca Turcan a arătat că îşi doreşte o creştere a productivităţii muncii, a produselor cu valoare adăugată mare şi a numărului de investiţii, astfel încât să fie posibil şi un nivel mai bun al salarizării.
Turcan a menţionat: "Îmi doresc ca în România investitorii să ajungă să folosească materie primă din România, componente produse în România cu valoare adăugată mare, astfel încât şi partea de productivitate a muncii să crească, în timp. Aceasta este misiunea pe care noi ne-o asumăm la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, pe partea de ocupare, prin discuţiile cu angajatorii, prin facilităţile şi sprijinul acordat angajatorilor, prin coordonarea mai multor angajatori la nivel de judeţe sau la nivel de ţară, să reuşim să creştem numărul investiţiilor în România, numărul locurilor de muncă şi nivelul salarizării".
În opinia sa, este nevoie de digitalizare atât în domeniul relaţiilor dintre angajaţi, angajatori şi instituţii ale statului, dar şi ceea ce priveşte casele de pensii, care să aibă introduse dosarele de pensii în format digital.
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost prezentă astăzi într-o vizită de lucru în judeţul Hunedoara, prilej cu care a deschis şi prima ediţie a Bursei locurilor de muncă organizată la Deva după pandemie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2021, 04:55)
esti tufa!!!!
pai orice predictibilitate tine cont de realitatea de zi cu zi!
cresterea pretului materiilor prime este predictibila?
de ce nu ar fi si pretul fortei de munca?
de ce unele "componente" ale costului pot suporta cresteri si altele nu?
rezultatul consta in scaderea marjei de profit sau reconsiderarea pretului de vanzare!
intelegi?
toate tr sa fie in echilibru nu sa evolueze alandala!
dar degeaba iti explic toate astea daca nu le si traduc
tufa de venetia ce esti!
2. fără titlu
(mesaj trimis de jany în data de 12.06.2021, 07:04)
pai nu mai ai cui.....ca au ramas beizadelele voastre care nu muncesc nimic doar se drogheaza, sau fac copii ca are mama si cu tata....in rest lumea activa isteata au stefanit o in Occident ,nu stau intre baragladine si vechituri sau minciunile voastre, ale politicienilor si a TV ului.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2021, 11:53)
Cu pensiile nesimțite cum rămâne? Se dau în continuare 1.000.000 ron/an.