PwC a lansat un program pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale celor 276.000 de angajaţi de la nivel global, cât şi pentru dezvoltarea de noi tehnologii care să sprijine companiile şi comunităţile în procesul de transformare digitală, în contextul în care estimează că noile tehnologii vor afecta, anual, între 5 şi 10% din locurile de muncă, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.
Bob Moritz, PwC's Global Chairman, a declarat: "Companiile identifică oportunităţi, dar se confruntă şi cu provocări din ce în ce mai mari determinate de progresele tehnologice şi ne solicită ajutorul pentru a face faţă unor probleme precum securitatea cibernetică, reglementările şi planificarea strategică a forţei de muncă. Decalajul de competenţe se află în centrul atenţiei noastre şi, din acest motiv, lansăm programul New world, New skills".
În cadrul acestui program, PwC va investi 3 miliarde de dolari în următorii patru ani.
Ionuţ Simion, Country Managing Partner România, a spus: "Majoritatea angajaţilor la nivel global se simt ameninţaţi de automatizare şi vor să înveţe noi abilităţi digitale, potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears. În acelaşi timp îşi doresc ca actualii angajatori să-i ajute în acest proces. La rândul lor, companiile caută soluţii pentru a se adapta noilor tehnologii. Ne-am propus să răspundem atât aşteptărilor angajaţilor noştri, cât şi ale mediului de afaceri prin iniţierea acestui program al cărui impact va fi resimţit inclusiv în România".
Programul New world, New skills îşi propune îmbunătăţirea competenţelor digitale ale angajaţilor PwC în analiza datelor, automatizarea proceselor şi inteligenţa artificială, consultanţă pentru clienţi, colaborare cu guvernele, instituţiile, studenţii şi profesorii pentru a dezvolta programe care să ajute milioane de oameni să-şi îmbunătăţească abilităţile şi cunoştinţele digitale, inclusiv segmentul de populaţie la"risc".
Potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears, 53% dintre angajaţii de la nivel global se simt ameninţaţi de automatizare, iar 77% vor să înveţe noi abilităţi digitale.