Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

OMV Petrom a descoperit un zăcământ de ţiţei şi gaze în judeţul Buzău

A.C.
Companii #Energie /

OMV Petrom în parteneriat cu Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) anunţă descoperirea unui nou zăcământ de ţiţei şi gaze, în sudul judeţului Buzău, transmite un comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit sursei citate, zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, prin săparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se află la circa 7-12 km distanţă de zăcăminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani, potrivit comunicatului.

Estimările obţinute din testele de producţie efectuate la cele două straturi geologice indică o producţie potenţială pe sondă de 1.200 - 2.100 bep/zi, mai notează OMV Petrom.

Investiţiile de explorare care au condus la această descoperire realizată de OMV Petrom şi Hunt Oil se ridică la 5 milioane de euro.

"Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare postprivatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operam sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă. În prezent, furnizam circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României", este citat în comunicat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare şi Producţie.

"În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie al descoperirii şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune pentru a continua pe linia acestui succes", arată sursa citată.

Descoperirea a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în 2010 de OMV Petrom şi Hunt Oil. Parteneriatul vizează explorarea a două blocuri onshore: I Adjud şi VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

Hunt Oil Company, o companie nelistată de explorare şi producţie, derulează operaţiuni în domeniul petrolului de peste 80 de ani. Aceasta este o companie din domeniul energetic, cu operaţiuni în America de Nord, America de Sud, Europa, Australia şi Orientul Mijlociu. Compania a forat sonde în toate continentele, cu excepţia Antarcticii.

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie