PÂNĂ ÎN 2025Brico Depôt intenţionează ca 100% dintre produsele vândute din lemn din portofoliu său să aibă certificare FSC

G.U.
Companii / 16 august 2021

Brico Depôt intenţionează ca 100% dintre produsele vândute din lemn din portofoliu său să aibă certificare FSC

Brico Depôt, parte a grupului Kingfisher, şi-a asumat angajamentul de a contribui constant la atingerea acestui obiectiv, prin iniţiative cu impact pozitiv asupra comunităţilor unde activează şi a mediului înconjurător, dar şi prin creşterea accelerată a gamei de produse sustenabile din portofoliul său, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Preocuparea românilor pentru protecţia mediului

În ultimii ani, tot mai mulţi consumatori au devenit mai preocupaţi de importanţa protejării naturii şi de adoptarea unui stil de viaţă mai sustenabil, îndreptându-se către produse şi soluţii care pot limita efectele negative asupra mediului.

Potrivit unui studiu recent realizat de Brico Depôt şi iSense Solutions, cele mai urgente probleme identificate de consumatori în acest domeniu, la nivel local, sunt defrişările (73%) şi poluarea apei (46%). Iar când vine vorba despre protecţia mediului, cel puţin 4 din 10 români sunt atenţi întotdeauna la următoarele aspecte: consumul de apă (43%), consumul de energie electrică (38%), risipa alimentară (43%) şi reciclarea selectivă (42%). Astfel, 76% dintre respondenţi au declarat că vor să diminueze consumul de apă şi energie electrică, în timp ce 73% dintre ei reciclează selectiv în mod constant.

Angajamentul Brico Depôt în ceea ce priveşte sustenabilitatea?

În acest context, Brico Depôt şi Grupul Kingfisher şi-au setat ţeluri ambiţioase de sustenabilitate pe termen lung, derulând o serie de acţiuni strategice pentru combaterea schimbărilor climatice şi protejarea pădurilor, se menţionează în comunicat.

Astfel, Kingfisher şi-a propus să devină o companie forest positive până în anul 2025, urmărind ca suprafaţa pădurilor plantate să fie mai mare decât cea exploatată. De asemenea, Grupul a dezvoltat un parteneriat cu organizaţia Rainforest Alliance pentru protejarea pădurilor tropicale, fiind şi membru fondator al iniţiativei "Forest Allies". În acest moment, 79% dintre produsele din portofoliul companiei au certificarea FSC (Forest Stewardship Council), pentru care se folosesc lemn şi hârtie din surse controlate, urmând ca până în 2025 procentul să fie de 100%.

"O casă bună este, fără îndoială, şi una sustenabilă, eficientă din punct de vedere al resurselor şi al consumului de energie. Printr-o strategie solidă de sustenabilitate, revizuită periodic la nivel de Grup, şi investiţii constante în această direcţie, facem paşi importanţi în lupta împotriva schimbărilor climatice, din dorinţa de a proteja mediul înconjurător şi de a construi un viitor mai bun pentru comunităţile noastre" - Adela Smeu, CEO, Brico Depôt România.

Totodată, compania se numără printre puţinii retaileri care şi-au propus să contribuie la limitarea încălzirii globale sub pragul de 1.5°C până în 2025, conform Acordului de la Paris. În cadrul Kingfisher s-au înregistrat, aşadar, progrese semnificative în raport cu strategia de sustenabilitate setată, compania diminuând emisiile de carbon cu 27% în 4 ani.

Produse sustenabile pentru clienţii Brico Depôt

Portofoliul Brico Depôt include soluţii şi produse sustenabile, cu ajutorul cărora clienţii pot realiza economii semnificative de apă sau energie electrică. De exemplu, bateriile de baie şi bucătărie din gama Good Home, cu tehnologia inovatoare Kingfisher, permit reducerea consumului de apă datorită regulatorului incorporat. În acelaşi timp, uneltele de mână din gama Magnusson sunt fabricate dintr-un material foarte rezistent, având garanţie pe viaţă.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 504 respondenţi, din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Din moment ce din Romania se fura lemn la greu cum diferentiezi lemnul FSC de cel non-FSC. Altfel spus... pare logic ca cineva undeva "spala" clasificarea lemnului.

    Deci eu as crede FSC din Austria sau alta tara in care nu se fura la greu si nu as crede FSC din Romania. 

    testul cu izotopi lasati vrajeala!!!

    Testul asta arata clar regiunea / provenienta 

    semnat comenturi “cretine” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro