Peste 26.000 vizitatori au participat în spaţiile deschise de Muzeul Naţional Brukenthal la "Noaptea Muzeelor"

F.D.
Cultură / 19 mai

Sursa foto: Facebook Muzeul Naţional Brukenthal

Sursa foto: Facebook Muzeul Naţional Brukenthal

Sâmbătă, sibieni şi turişti au dorit să viziteze şi să participe la evenimentele organizate de Muzeul Naţional Brukenthal. Atracţia din centrul Sibiului a fost Palatul Brukenthal unde lumea a stat la coadă cu o oră înainte de deschiderea Galeriei de Artă Europeană şi a expoziţiei Puterea Leului. Istoria banilor în România. Aproximativ 16.500 de vizitatori au trecut pragul Palatului Brukenthal din Piaţa Mare. Peste de 4.000 vizitatori au vizitat Muzeul de Artă Contemporană unde s-au bucurat de solo show-ul Ştefan Radu Creţu "Unsaved species" şi de concertul susţinut de Crocodile Paradox, iar peste 6.000 persoane au participat în curtea Muzeului de Istorie Casa Altemberger la programul Long Night of Museums, împreună cu Dj:Herodot, Nopame, Von Bulove, quidbop, Hish (UK), relatează News.ro.

La eveniment au participat foarte mulţi tineri şi turişti veniţi în Sibiu din ţară dar şi din străinătate: Olanda, Germania, Ungaria, Statele Unite ale Americii, Austria, Marea Britanie, arată reprezentanţii Muzeului Brukenthal.

Managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Constantin Chituţă a declarat: "Am demonstrat încă o data că la Sibiu cultura e la putere şi e o forţă. Mii de vizitatori au petrecut seara între obiectivele muzeale ale Sibiului, au vizitat Palatul Brukenthal, apoi Muzeul de Artă Contemporană, s-au oprit la concertul din curtea Muzeului de Istorie, au vizitat Biblioteca Astra şi Muzeul Episcopiei Evanghelice şi apoi au participat la Muzeul Astra la concertul Subcarpaţi. Am încercat să răspundem şi în acest an la cea de a XX ediţie a proiectului Noaptea Europeană a Muzeelor. Noi, ca instituţie, ne desfăşurăm activitatea de peste 207 ani, fiind cel mai vechi muzeu deschis publicului din Europa de Est. Deschis pe baza testamentului Baronului Brukenthal, în aceşti ani de existenţă milioane de vizitatori ne-au trecut pragul. E unul din obiectivele noastre de a fi deschişi pentru public şi de a le arăta o parte din patrimoniiul cultural valoros pe care îl deţinem", a afirmat managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Constantin Chituţă, conform sursei citate.

Chituţă a mai spus că "publicul a putut vizita saloanele somptuoase ale Palatului Brukenthal dar şi expoziţia Capodopere unde sunt expuse lucrările semnate de Van Eyck, Memling, Rubens, Lorenzo Lotto, Antonello da Messina, Veronese, Teniers, Brueghel ş.a. Lucrarea Ecce Homo de Tiţian a putut fi văzută aseară la Iaşi, la Muzeul Municipal Regina Maria. De asemena programul a cuprins şi vizita în cadrul expoziţiei Puterea Leului".

"Istoria banilor în România, organizată în premieră într-un muzeu din ţară în colaborare cu Banca Naţională a României. În cadrul acestei expoziţii vizitatorii au trimis în ţară şi în străinătate, gratuit, peste 1000 de cărţi poştale. Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal a găzduit show-ul artistic al lui Ştefan Radu Creţu şi concertul Crocodile Paradox iar curtea Muzeului de Istorie Casa Altemberger a găzduit în cadrul proiectului Campus Experience cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu un amplu program la care au mixat cinci DJ din ţară şi străinătate. Evenimentele au fost organizate cu sprijinul angajaţilor instituţiei şi a voluntarilor, tineri şi foşti angajaţi ai Muzeului", a completat Alexandru Constantin Chituţă.

El a adăugat că o parte din angajaţi Muzeului, membri ai sindicatului s-au aflat la protestul de la Bucureşti, însă nu a fost nicio problemă din această chestiune.

"Cu toţi suntem echipa Brukenthal şi ducem mai departe şi promovăm profesionalismul, valorile, energia, moştenirea şi creaţia contemporană şi afirmăm că sunt unele probleme de finanţare a muzeelor şi a salarizării. Le mulţumesc tuturor celor care au fost voluntari la Noaptea Muzeelor şi tuturor celor care ne-au trecut pragul. În acest an, am desfăşurat acest program cu mesajul Susţinem salarizarea demnă şi egală în cultură şi Voluntar pentru Muzeul tău!, iar publicul a apreciat şi susţinut acest lucru", a conchis Chituţă, conform sursei menţionate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb