Actualizare - Grupul PPC România îşi reafirmă angajamentul faţă de respectarea legislaţiei
În urma publicării acestui articol, Grupul PPC România a emis următoarea precizare: ”Procedura la care face referire articolul la început în anul 2023, moment în care companiile aveau alt acţionar majoritar. Companiile grupului PPC în România au ca obiectiv respectarea integrală a legislaţiei”.
---
Consiliul Concurenţei investighează compania PPC România (fostul Enel) pentru un posibil abuz de poziţie dominantă, a confirmat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, într-o declaraţie pentru HotNews, de la care relatăm cele ce urmează. Ancheta vizează suspiciuni că operatorul ar fi îngreunat trecerea clienţilor către furnizorul Hidroelectrica.
„Avem în derulare investigaţia privind posibilul abuz de poziţie dominantă al operatorului de distribuţie al PPC, pentru că ar fi îngreunat mutarea clienţilor spre Hidroelectrica”, a declarat Chiriţoiu.
Preşedintele Consiliului Concurenţei a subliniat că autoritatea monitorizează nu doar preţurile, ci şi comportamentul furnizorilor de energie: „Ori de câte ori am avut indicii privind încălcarea regulilor de concurenţă, am declanşat investigaţii”.
Contactată de HotNews pentru un punct de vedere, compania PPC nu a transmis încă un răspuns oficial.
Totodată, PPC este vizată de nemulţumiri din partea clienţilor în contextul liberalizării pieţei de energie, programată pentru 1 iulie. Furnizorii erau obligaţi, printr-un ordin ANRE din luna mai, să informeze consumatorii până la 10 iunie cu privire la modificările aduse şi la noile preţuri aplicabile. Mulţi dintre clienţii PPC susţin că nu au primit notificările la termen sau că documentele primite nu conţin preţul efectiv pe care îl vor plăti după 1 iulie.
PPC România este unul dintre cei mai mari furnizori de energie din ţară, cu un portofoliu de peste 3,1 milioane de clienţi, conform sursei citate.
Într-un răspuns trimis ulterior către HotNews, reprezentanţii companiei au precizat că procesul de informare a început încă din 20 mai, dar că documentele sunt transmise etapizat, în funcţie de ciclul de facturare al fiecărui client: „La un număr limitat de clienţi, comunicarea este încă în curs”.
ACTUALIZARE: Procedura menţionată în articol a început în 2023, când companiile aveau un alt acţionar majoritar, iar, potrivit unui răspuns transmis în urma publicării materialului, grupul PPC în România îşi reafirmă angajamentul faţă de respectarea integrală a legislaţiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.06.2025, 19:52)
Bravo. A descoperit și Chirițoiu. La serviciile de telecomunicații idem aștepți în cel mai bun caz o lună portarea.
Poate e cazul să-i întrebe pe toți din branșă și de ce nu fac ... branșări cf ultimilor reglementări.