Preşedintele AAR: "Aeroporturile sunt pregătite pentru aderarea României la Schengen"

F.D.
Miscellanea / 12 februarie

Preşedintele AAR: "Aeroporturile sunt pregătite pentru aderarea României la Schengen"

"Aeroporturile sunt pregătite pentru aderarea României la Schengen. Este o măsură care va fluidiza traficul în mod considerabil şi va veni cu beneficii pentru pasageri. Pentru a călători în interiorul zonei Schengen aceştia nu vor mai trece prin controale Poliţiei de Frontieră, nici la plecare şi nici la destinaţie, ceea ce va însemna un timp mai scurt petrecut în aeroport", a afirmat David Ciceo, Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România în cadrul şedinţei Directorilor Generali ai aeroporturilor membre AAR, organizată în perioada 8-9 februarie, conform unui comunicat de presă al asociaţiei.

Oficialul a menţionat: "În următoarea perioadă vom colabora cu Poliţia de Frontieră, cu Direcţiile Regionale Vamale din cadrul Autorităţii Vamale Române şi cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru recertificarea fluxurilor în aeroporturi şi pentru actualizarea procedurilor. Pe an 2023 aeroporturile din România au înregistrat un total de 24.593.281 de pasageri, din care aproape 8% au călătorit pe rute interne şi restul de 92% pe rute externe. După aderarea României la Schengen traficul înregistrat de aeroporturi va fi aproximativ 30% non-Schengen şi 70% Schengen."

La şedinţa organizată de Asociaţia Aeroporturilor din România a luat parte şi Adrian-Ioan Veştea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Acesta a ţinut să marcheze importanţa deosebită a instituţiei pe care o să aibă grijă de dezvoltarea regională şi să conducă arate astfel sprijinul pentru aeroporturile care sunt în subordinea Consiliilor Judeţene. "Anul trecut pe vremea aceasta făceam ultimele eforturi pentru operaţionalizarea şi inaugurarea singurului aeroport construit de la zero după 1989 în România - Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Astăzi mă aflu în onoranta poziţie să pot sprijini toate aeroporturile din ţară. Ministerul pe care îl conduc, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Aeroporturilor din România şi instituţiilor guvernamentale responsabile, colaborăm pentru identificarea resurselor financiare pentru a sprijini atât aeroporturile regionale, cât şi aeroporturile mici, cu trafic de sub 200.000 pasageri pe an ", a precizat ministrul Adrian- Ioan Veştea.

În deschiderea şedinţei şi Todorică-Constantin Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, sa adresat participanţilor: " Suntem onoraţi că şi în acest an Braşovul găzduieşte şedinţa directorilor generali ai aeroporturilor ale Asociaţiei Aeroporturilor din România, un eveniment definitoriu pentru aviaţia civilă din ţara noastră, în cadrul căreia sunt membri. trasate linii directoare în ceea ce priveşte acest domeniu. Totodată, nu mândrim cu faptul că Braşovul, prin aeroportul pe care l-am inaugurat în urmă cu opt luni, a devenit membru de facto în această structură, având partea să contribuie la dezvoltarea şi diversificarea serviciilor de transport aerian de călători. Suntem convinşi că nevoia de conectivitate a importante călătorilor din România cu cele mai multe destinaţii din Europa şi din întreaga lume va cunoaşte o continuă creştere, astfel încât toate aeroporturile din ţara noastră vor avea activitate şi, implicit, şanse reale de dezvoltare."

Asociaţia Aeroporturilor din România a organizat, în perioada 8-9 februarie, şedinţa Directorilor Generali ai aeroporturilor membre AAR. La evenimentul care sa desfăşurat la Poiana Braşov a luat parte şi Adrian-Ioan Veştea, Ministrul Dezvoltării, Lucrările Publice şi Administraţiei, şi Todorică-Constantin Şerban, Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, alături de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. De asemenea, la dezbateri au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, ai Autorităţii Aeronautice Civile Române, ai ROMATSA şi ai companiilor aeriene, precum şi alţi specialişti în domeniul aviaţiei.

Aceştia au discutat despre proiecte finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) care sunt în curs de implementare a aeroporturilor, despre aspecte legate de siguranţa şi securitatea în aeroporturi şi despre prognozele referitoare la traficul de pasageri şi dezvoltării reţelelor de rute. Un subiect de actualitate care a fost dezbătut de participare a fost cel referitor la aderarea României la spaţiul Schengen la nivelul frontierelor aeriene, la începutul cu 31 de martie, şi adaptările necesare din punct de vedere al infrastructurilor fizice, la nivelul aeroporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb