Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Proiect de lege pentru gestionarea mai bună a riscurilor la băncile europene

Bănci-Asigurări /

Proiect de lege pentru gestionarea mai bună a riscurilor la băncile europene

Comisarul pentru piaţa internă şi servicii Michel Barnier va propune, în octombrie, un proiect de lege pentru o mai bună gestionare a riscurilor la cele 8.300 de bănci europene, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În timpul unei vizite la Londra, oficialul european a explicat că noul proiect va fi în concordanţă cu Raportul publicat recent de grupul condus de Erkki Liikanen, guvernatorul Băncii Centrale a Finlandei, privind măsurile ce pot fi adoptate pentru reducerea riscurilor la marile bănci.

De asemenea, susţine Michel Barnier, noul proiect va ţine cont de măsurile planificate deja de Franţa şi Germania.

Reforma sistemului bancar este promovată de grupul condus de Erkki Liikanen, guvernatorul Băncii Centrale a Finlandei, care a cerut ca instituţiile de creditare din UE să separe activităţile de tranzacţionare de cele de retail şi să respecte reguli suplimentare privind bonusurile.

Bănci ca BNP Paribas şi Deutsche Bank sunt împotriva propunerilor de separare a activităţilor de tranzacţionare de cele de retail, argumentând că modelul de "bancă universală"' ajută clienţii şi sprijină creşterea economiei.

"Nu vreau să penalizăm activitatea băncilor când ele lucrează în beneficiul economiei şi industriei. Cu siguranţă, o parte din activitatea băncilor o reprezintă sprijinirea industriei şi economiei", a declarat recent Michel Barnier, comisarul european pentru piaţă internă şi servicii. Acesta a adăugat că oficialii europeni lucrează la un studiu care va evalua în mod precis efectele implementării măsurilor de reformare a sistemului bancar din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie