Randamentele lunare maxime la depozitele în lei, 0,5%

S.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 decembrie 2010

Randamentele lunare maxime la depozitele în lei, 0,5%

Persoanele care au preferat, la 3 noiembrie, să constituie depozite în lei la "Emporiki Bank" au făcut cea mai bună alegere, raportând în continuare randamente uşoare, în ciuda aprecierii monedei europene în raport cu leul. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi direcţioneze economiile către acest tip de plasament au obţinut, vineri, un câştig de 0,5% din suma depusă.

Cei care au preferat să îşi păstreze banii "la ciorap" au avut de pierdut, în schimb, leul fiind cu 0,18% mai scăzut faţă de moneda europeană ca acum patru săptămâni. În prezent, un euro valorează circa 4,3 lei.

Investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în euro la bănci s-au dovedit mai inspiraţi, înregistrând câştiguri mai mari la această categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat un profit de 0,29%, dacă ar fi optat pentru ATE Bank sau "Carpatica", care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cele mai bune randamente au fost consemnate de aur, pe fondul instabilităţii generale instalată pe pieţele internaţionale din cauza deprecierii monedei euro. Astfel, metalul galben, unul dintre investiţiile preferate de speculatorii, a înregistrat o apreciere de 8,50%, pe fondul creşterii cererii acestuia la nivel mondial. În ţara noastră, un gram de aur valorează, în prezent, circa 145 lei.

Acţiunile producătorului de medicamente "Zentiva" Bucureşti (simbol SCD) au continuat să raporteze însă cele mai mari creşteri din toate oportunităţile de investiţii, în perioada 3 noiembrie - 3 decembrie. Aprecierea unei acţiuni SCD a fost de 20,30% (raportat la moneda europeană), sectorul farma dovedindu-se încă o dată rezistent la scăderile pieţei.

Piaţa de capital a fost destul de afectată de instabilitatea economică, majoritatea acţiunilor consemnând corecţii în ultima lună, indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la Bursă, coborând cu 4,12%. Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o depreciere de 1,49% în ultima lună, în timp ce indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a fost campionul la pierderi, coborând cu 9,92%, pe fondul creşterii aversiunii la risc.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la fondul "FDI Carpatica Global" s-au putut considera şi ele mult mai norocoase decât res-tul investitorilor care au optat pentru alte fonduri de investiţii, câştigând 1,58%. Randamentele fondurilor mutuale au fost relativ modeste în ultima lună.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb