Răzvan Popescu, Romgaz: "Realizarea centralei de la Iernut intră în linie dreaptă"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 3 august 2023

Sursa foto: romgaz.ro

Sursa foto: romgaz.ro

Romgaz: Termenul de finalizare a obiectivului de investiţii este de 16 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor Potrivit planurilor iniţiale, centrala de la Iernut trebuia să fie dată în folosinţă în 2020

Realizarea centralei cu o putere instalată de 430 MW de la Iernut, proiect strategic pentru Romgaz cât şi pentru ţara noastră, intră în linie dreaptă, a spus Răzvan Popescu, directorul general al productorului de gaze, conform unui raport al companiei publicat, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Afirmaţia sa vine în condiţiile în care, la începutul acestei luni, societatea a emis ordinul de începere a lucrărilor de finalizare şi punere în funcţiune a centralei. Conform planurilor iniţiale, centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020.

În raportul de ieri se arată că, Sucursala de Producţie Energie Electrică Iernut (ce face parte din Romgaz) a predat executantului Duro Felguera amplasamentul pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului de investiţii. "Procesul verbal de predare-primire a amplasamentului, încheiat la data de 1 august 2023, constituie ordin de începere a lucrărilor la obiectiv", se menţionează în raport.

În luna aprilie a acestui an, Romgaz încheiase contractul de finalizare a lucrărilor şi punerea în funcţiune a centralei, în valoare de 344,9 milioane lei, fără TVA.

Termenul de finalizare a obiectivului de investiţii este de 16 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, cu posibilitatea de prelungire conform prevederilor contractului, se menţionează în raportul de ieri de la BVB.

Răzvan Popescu, directorul general al Romgaz a spus: "În data de 1 august 2023, prin emiterea ordinului de începere a lucrărilor, realizarea Centralei cu o putere instalată de 430 MW de la Iernut, un proiect strategic pentru Romgaz cât şi pentru România, intră în linie dreaptă. Astfel, reuşim să continuăm proiectul de investiţii şi să trecem efectiv în etapa de derulare a noului contract pentru punerea în funcţiune a centralei în cel mai scurt timp posibil. Monitorizam cu atenţie derularea contractului pentru finalizarea lucrărilor şi vom continua să informăm periodic piaţa de capital şi investitorii în raport cu progresele înregistrate."

Conform Ministrului Energiei, Sebastian Burduja, investiţia de la Iernut este cuplată cu proiectul Neptun Deep, de care tot Romgaz se ocupă, împreună cu OMV Petrom, ceea ce va face ca România să devină din 2027 cel mai important producător de gaze naturale din Europa.

Centrala trebuia să fie gata în 2020, dar au apărut întârizeri. La mijlocul lui 2021, Romgaz a reziliat contractul pentru realizarea centralei, încheiat cu asocierea formată din Duro Felguera şi Romelectro, din cauza nefinalizării în termen, de către executant, a lucrărilor de construcţii şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii, conform unui raport de la BVB.

Centrala de la Iernut cuprinde patru turbine cu gaz plus patru cazane recuperatoare pentru producere abur cu trei nivele de presiune şi două turbine cu abur.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "În linie dreaptă " era și la mine când a început fata sa-si dea poalele jos...A căzut apoi și a refuzat să mai stea drept si am ...plecat cu rușine!

    1. De 20 de ani este in linie dreapta si tot in zig-zag merge ca dupa betie.

    Au noroc ca sunt trasi de Petrom care se misca f bine, altfel si Neptun Deep era gata la pastele cailor, cam ca si centrala Iernut.

    cat tupeu, sa spui ca intra in linie dreapta si dureaza mai mult de 1 an sa termine lucrarile in conditiile in care lucrarile sunt finalizate in proportie de aproximativ 90% ?

    Bine ca directorul are salariu de milioane de lei, enorm de mult pentru care nu face mai nimic, de ce le permite guvernul ca directorii companiilor de stat sa primească lefuri mesimtite si nemerirate care fac incasari enorme din umfarea artificiala, nejustificata a preturilor cu adaosuri comerciale nejustificat de mari de 200-300%, cu acordul guvernantilor care nu fac nimic pentru starpirea fenomenului, ci din contra maresc pensiile speciale in loc sa le elimine cum s-au laudat, diae asa de ochi lumii.

    Nici cu BVB nu-mi este rusine, proiectul pentru derivate la BVB tot in linie dreapta este, numai ca este intrerupta. Asa si la SNG

    1. Au mai fost derivate la bvb, praful si pulberea s-a ales de bursa. 90% din retail a iesit atunci si nu s a mai intors

Comanda carte
Conferinţa BURSA “CSR şi sustenabilitate”
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5814
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2774
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9156
Gram de aur (XAU)Gram de aur404.9928

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb