Rînca va deveni staţiune turistică

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 23 ianuarie 2004

Zona montană Rînca, aparţinătoare de oraşul Novaci, situată la 1.800 m altitudine în Masivul Parîng, va deveni în curînd staţiune turistică de interes local, a anunţat ieri prefectul de Gorj, Toni Mihail Greblă.

În acest scop, prefectura a definitivat documentaţia necesară elaborării proiectului de hotărîre de guvern de declarare a zonei respective - staţiune de interes local, avînd în vedere că aceasta îndeplineşte criteriile impuse. Astfel, la Rînca, aflată la o distanţă de 63 km de municipiul Tîrgu Jiu şi de 18 km de oraşul Novaci, au fost concesionate în ultimii zece ani sute de parcele, pe care au fost ridicate atît de către persoane particulare, cît şi de societăţi, case de vacanţă, cabane, vile şi chiar hoteluri, care au conturat o nouă aşezare gorjeană.

Tot aici a fost ridicată o biserică, încadrată cu preot, se construieşte în prezent un hotel al sindicatelor miniere, o bază salvamont, un stadion, va fi înfiinţat un post de poliţie. În anul trecut, a fost realizată, de către primăria oraşului Novaci, cu fonduri MARR (Programul de reconstrucţie a zonelor miniere afectate) alimentarea cu apă a viitoarei staţiuni, în aten-ţie fiind canalizarea acesteia, amenajarea domeniului schiabil, prelungirea drumului as-fal-tat pînă în punctul "Păpuşa".

Prin declararea sa ca Staţiune turistică de interes local, Rînca va căpăta statutul de localitate cu structură administrativă proprie, fapt care îi va permite accesarea unor importante programe externe de finanţare pentru dezvoltarea şi modernizarea serviciilor turistice, a precizat prefectul Toni Mihail Greblă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro