SIBIU Câştiguri pe cumpărare de peste 50% pe toate scadenţele DESIF5

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 iunie 2010

La Bursa din Sibiu, evoluţia din penultima sesiune a săptămânii a stat sub semnul "verdelui" creşterile cotaţiilor fiind mai mult decât generoase, ele soldându-se cu atragerea speculatorilor către strategiile pe cumpărare. Aplicate la o zi, acestea au reprezentat o bună oportunitate de profit pentru cumpărători, după o perioadă în care aceştia au stat în umbra vânzătorilor, care au profitat de scăderile ce s-au extins pe un interval destul de lung. Aprecierile s-au reflectat şi în lichiditatea pieţei, care a crescut semnificativ, cu 68 % faţă de sesiunea anterioară, totalul contractelor încheiate până la ora 17:15 fiind de 9.651. Numărul de pieţe pe care s-au realizat tranzacţii a fost de 15, remarcându-se segmentul financiar şi cel al indicilor, care au generat cea mai mare parte a volumului.

După ce, miercuri, pe Wall-Street, indicele american Dow Jones Industrial Average a crescut cu pes­te 2 procente, preţurile futures ale contractului la termen pe cel mai urmărit indice de pe glob au intrat puternic pe plus şi la bursa sibiană. Astfel, evoluţia DEDJIA_RON a fost una puternic pozitivă, pe fondul acesteia fiind încheiate, până la ora 17:15, aproape 1.300 contracte pe simbolul în discuţie. Creşterea cea mai amplă se putea observa pe scadenţa iunie, în raport cu care randamentul pe cumpărare a ajuns până la 29%.

Sesiunea a reconfirmat şi interesul în creştere pentru derivatele pe acţiunile SIF3, revenite la tranzacţionare la începutul acestei săptămâni. Participanţii au încheiat tranzacţii pe două scadenţe: iunie şi septembrie, iar speculaţiile pe cumpărare au fost şi în acest caz câştigătoare. DESIF3 iunie au câştigat 3,73% şi au fost cotate la 0,5425 lei, iar DESIF3 septembrie au crescut cu 3,67%, urcând la 0,5675 lei/titlu. Simbolul în discuţie a încheiat şedinţa pe locul trei în ierarhia zilei.

Liderul de lichiditate a fost dat tot de segmentul financiar, DESIF 5 atrăgând schimburi echivalente cu peste 8 milioane de acţiuni transferate între vânzători şi cumpărători. Pentru iunie, DESIF5 au câştigat 6,73%, randamentul corespunzător acestei creşteri fiind de 52%. Pentru septembrie, cumpărătorii DESIF5 s-au bucurat de o apreciere de 7,06%, randamentul fiind de 55%. Randamente asemănătoare pe DESIF5 au fost obţinute şi pe scadenţele decembrie 2010 şi martie 2011. Opţiunile s-au menţinut şi ele rândul la un nivel bun de lichiditate cu 319 contracte. Participanţii au preferat de această dată opţiunile orientate spre aprecieri, cu orizonturi de creştere de 1,2/1,55 lei/acţiune, pentru scadentele iunie, septembrie şi decembrie.

S-au mai remarcat şi derivatele pe acţiunile SIF2 cu tranzacţii pe trei scadenţe. Pe segmentul derivatelor valutare, volatilitatea redusă şi-a pus amprenta asupra volumului, care a fost mai scăzut. Euro a fost cotat la 4,3 lei pentru martie 2011, în urcare cu 3,19 bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb