Statul vrea schimbarea conducerii Electrica, prin vot cumulativ

A.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 septembrie 2017

Statul vrea schimbarea conducerii Electrica, prin vot cumulativ

Ministerul Energiei, în numele Statului Român, a solicitat completarea convocatorului Adunării Generale a Electrica, din 26 octombrie, cu un punct privinf alegerea membrilor Consiliului de Administraţie (CA), prin metoda votului cumulativ, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, ministerul Energiei a solicitat şi stabilirea duratei mandatului administratorilor aleşi prin aplicarea metodei votului cumulativ pentru o perioadă de 4 ani.

Pe ordinea de zi a şedinţei se găsea alegerea unui membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru ocuparea poziţiei de administrator vacante în urma renunţării la mandat a administratorului neindependent Corina Georgeta-Popescu.

În luna aprilie, Gicu Iorga a fost numit în funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Administraţie (CA) al "Electrica" (EL) până la 30 aprilie 2018, potrivit unui raport al companiei.

El o înlocuia pe Corina Popescu, care a demisionat din CA al "Electrica" şi a acceptat funcţia de membru al Directoratului "Transelectrica" (TEL).

Potrivit unor surse politice, Gicu Iorga, care fusese numit în funcţia de secretar general în Ministerul Energiei, a fost propus în board-ul "Electrica" de către ALDE, partidul din care face parte şi actualul ministru, Toma Petcu. La data respectivă, sursele precizau că Gicu Iorga urmează să fie propus pentru postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei.

Gicu Iorga este fost şef al Vămii din Giurgiu şi fost consilier al prefectului de Giurgiu, Noruţ Stănişteanu.

Statul român, prin Ministerul Energiei, este cel mai mare acţionar al "Electrica", cu o deţinere de 48,78%.

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro