"Strategia naţională de dezvoltare a ecoturismului" a fost lansată în consultare publică

D.R.
Strategia dezvoltarii României / 17 august 2023

"Strategia naţională de dezvoltare a ecoturismului" a fost lansată în consultare publică

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a lansat, astăzi, în consultare publică, "Strategia naţională de dezvoltare a ecoturismului" şi modificările privind criteriile şi indicatorii care stau la baza sistemului de certificare a destinaţiilor ecoturistice, informează Agerpres.

Scopul strategiei şi al planului de acţiune este de a promova ecoturismul, ca formă de turism care poate fi practicată în cadrul destinaţiilor în care natura şi cultura locală ocupă un loc central. Totodată, se urmăreşte creşterea rolului pe care ecoturismul îl joacă în dezvoltarea economică a acestor areale şi în prosperitatea populaţiei locale, menţionează sursa citată.

"Strategia naţională de dezvoltare a ecoturismului" se structurează, astfel, pe un set de domenii prioritare, la nivelul cărora s-au trasat obiective strategice,informează Ministerul,conform susei citare.

Astfel, în ceea ce priveşte cadrul instituţional şi asociativ, se urmăreşte creşterea parteneriatelor în ecoturism la toate nivelurile, stabilirea criteriilor naţionale şi internaţionale pentru destinaţiile ecoturistice şi consolidarea capacităţii administrative pentru implementarea politicilor ecoturistice, iar pe zona de infrastructură şi amenajare teritorială: dezvoltarea infrastructurii ecoturistice în destinaţii, protejarea arhitecturii tradiţionale şi limitarea urbanizării în zonele ecoturistice. Domeniul 'Educaţie şi conştientizare' vizează creşterea conştientizării asupra valorilor naturale şi culturale, domeniul 'Dezvoltarea resurselor umane' urmăreşte îmbunătăţirea pregătirii personalului din ecoturism, iar cel al 'Dezvoltării afacerilor locale' dezvoltarea ofertei ecoturistice locale şi îmbunătăţirea cadrului legal pentru întreprinzătorii locali.

Alte domenii prioritare din strategie sunt: 'Conservarea naturii şi protecţia mediului prin participarea activă la conservarea biodiversităţii şi aplicarea acţiunilor de protecţie şi dezvoltare durabilă în destinaţii' şi 'Marketing prin cercetare de piaţă şi monitorizarea fluxurilor turistice, îmbunătăţirea calităţii experienţei ecoturistice şi crearea de branduri locale şi naţionale pentru promovarea ecoturismului'. Mai mult, sistemul reprezintă şi un ghid pentru dezvoltarea destinaţiilor pe principii durabile, în scopul obţinerii unor progrese semnificative în îmbunătăţirea indicatorilor de mediu. În România, acesta a fost realizat în urmă cu aproximativ 10 ani, având la bază Criteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) şi Standardul European de Ecoturism (EETLS), relatează sursa citată.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb