SUA iau în calcul să impună taxe pentru opt producători mondiali de oţel

Andrei Stan
Internaţional #Construcţii /

SUA iau în calcul să impună taxe pentru opt producători mondiali de oţel

Comisia de Comerţ Internaţional din Statele Unite (CCI) a anunţat că importurile de oţel laminat provenite din opt ţări, unele dintre ele europene, aduc prejudicii producătorilor naţionali din cauza unor practici de concurenţă neloială, ceea ce deschide porţile pentru impunerea de taxe de import, relatează agenţia EFE.

CCI, o agenţie independentă ce acordă consultanţă Guvernului în domeniul comercial, a reamintit că Departamentul de Comerţ a stabilit deja că profilele de oţel laminat provenite din Germania, Austria, Belgia, Coreea de Sud, Franţa, Italia, Japonia şi Taiwan sunt vândute în SUA sub preţul corect al pieţei, ceea ce produce concurenţă neloială (dumping). În plus, în ceea ce priveşte oţelul sud-coreean, acesta este subvenţionat, scrie Agerpres.

Această concluzie va permite Guvernului american să impună pentru aceşti producători taxe şi tarife compensatorii ce merg de la 3,62% la 148%, conform cifrelor avansate de secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, la finele lunii trecute.

CCI a decis, de asemenea, că pentru importurile de astfel de produse provenite din Austria, Belgia şi Italia, care au ajuns în SUA înainte de noiembrie 2016 şi s-au vândut sub "valoarea lor rezonabilă", nu vor fi impuse taxe compensatorii retroactive. Aceasta a fost data când Departamentul de Comerţ din SUA a anunţat opinia sa preliminară în acest caz.

Investigaţia privind practici comerciale neloiale a fost deschisă la solicitarea multinaţionalelor "ArcelorMittal" SUA, cu sediul în Chicago (Illinois), "Nucor Corporation", din Charlotte (Carolina de Nord) şi "SSAB Enterprises", din Lisle (Illinois).

În 2015, importurile de oţel laminat provenite din Germania, Austria, Belgia, China, Franţa, Italia, Japonia şi Taiwan s-au ridicat la 594,6 milioane dolari, iar cele din Brazilia, Africa de Sud, şi Turcia au totalizat 52,4 milioane dolari, conform cifrelor Departamentului de Comerţ.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS