Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Suprasubscriere de peste 30 de ori pentru oferta Fondului Proprietatea

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Suprasubscriere de peste 30 de ori pentru oferta Fondului Proprietatea

Oferta publică de răscumpărare de acţiuni derulată de Fondul Proprietatea (FP) în perioada 15 iulie - 19 august, atât la Londra cât şi la Bucureşti, a atras interesul investitorilor, care au suprasubscris operaţiunea de piaţă de 31,15 ori, reiese din raportul Fondului remis astăzi operatorului pieţei noatre de capital.

Astfel, la 100 de acţiuni subscrise, un investitor poate să vândă doar 3 acţiuni la preţul din ofertă de 1,21 lei - cu 10,5% peste cel curent din piaţă - în condiţiile în care, indicele de alocare este de 0,0321049232.

În cadrul operaţiunii de piaţă, ce a fost intermediată de Banca Comercială Română, FP şi-a răscumpărat 150 milioane de acţiuni, respectiv 90,057 milioane de acţiuni tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), restul de 59,94 milioane de titluri fiind achiziţionate sub formă de Certificate Globale de Depozit (GDR) la Londra (respectiv 1,198 milioane de GDR-uri).

Pentru Certificate, preţul de cumpărare a fost dat de valoarea în dolari

echivalentă cu 60,5 lei per GDR, Fondul urmând să revină mâine cu

un anunţ referitor la cursul de schimb valutar aplicabil Certificatelor.

Oferta publică de răscumpărare de acţiuni tocmai încheiată face parte din cel de-al zecelea program de răscumpărare aprobat de acţionarii FP în luna noiembrie a anului trecut.

Începând cu data de 14 iunie, Fondul a suspendat execuţia zilnică a programului de răscumpărare a acţiunilor şi a GDR-urilor, reluarea achiziţiilor urmând să se reia după închiderea ofertei de cumpărare.

Prin cel de-al zecelea program de răscumpărare de acţiuni FP, ce a demarat la începutul lui 2019 şi se va încheia la finalul anului, Franklin Templeton, administratorul Fondului, are în vedere răs-cumpărarea unui număr de 750 milioane de acţiuni, operaţiune de piaţă ce are drept scop creşterea cotaţiei FP, pentru a reduce discount-ul dintre preţ şi Valoarea Unitară a Activului Net care acum se situează la circa 29%, peste obiectivul de 15%, avut de administrator.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. TOTUL SI TOATE , SE FAC AICI , LA '''' FP '''' , LA PRESIUNEA MARILOR RECHINI CAPITALISTI STRAINI , IN FRUNTE CU MARELE IMPARAT , ''''' VULTUR ''''' , PAUL SINGER !!! PENTRU INDESTULAREA LOR , SI UMPLEREA LOR DE BANI ; CA SA SE POATA , RETRAGE INCET -INCET , DIN ROMANIA , COCOSATI , DE DISCONTURILE , DE CARE AU PARTE !!! CAT DE CURAND , O SA URMEZE , ALTE , SI ALTE , OFERTE DE RASCUMPARARE , DATE NUMAI , IN FOLOSUL LOR !!! M-I SE PARE ENORM , 1, 21 LEI / ACTIUNEA ; LA URMATOARELE ''''' OFERTE ''''' , N-O SA MAI FIE , 1,21 LEI ; O SA FIE MULT , MAI MULT !!! GHICI , CINE VOR FI BENEFICIARII ??? VA LAS , SA GHICITI , DE 3 ORI !!! GLUMESC , AJUNGE 1 DATA !!! SE STIE !!! NICI , NU E DE MIRARE , CA DOAR EI , HOTARASC , IN ROMANIA !!! CATEVA ZECI DE ANI , AU HOTARAT RUSII , ACUM HOTARASTE , ''''' ALTCINEVA ''''' !!! FANARIOTII NOSTRI MODERNI , PERINDATI , PE LA CONDUCEREA TARII , DE-A LUNGUL CELOR 30 DE ANI , AU AVUT , SI AU GRIJA DE EI INSISI , SI DE FAMILIILE LOR , NU DE ROMANIA , SI DE ROMANI !!! '''''' ROMANIA '''''' , SANT EI , NU NOI !!! LA UN DEZASTRU , S-AU O NENOROCIRE , SE CATARA IN AVIOANE , SI FUG PRIMII , FARA SA LE PESE , CE LASA IN URMA !!! NICI NU STIU BINE , CE SANTEM : O COLONIE ??? O ZONA ''''' GRI ''''' ??? SIGUR , SE STIE , DE VREO 70 DE ANI INCOACE , CA , SANTEM , ''''' IN CURS DE DEZVOLTARE '''''' !!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ai avut posibilitatea sa achizitionezi actiuni FP la preturile de pe piata gri,apoi dupa listare si au trecut ceva ani de atunci puteai sa cumperi de pe piata reglementata incepand cu preturi aprox.0,56 lei/a si beneficiai de dividentele acordate,rascumpararile efectuate si cresterea de pret la zi.Problema e alta si era un gest si o situatie de integritate morala daca nu se apoba infiintarea acestui fond,chipurile pentru a-i despagubi pe cei indreptatiti.

   Dar interese meschine si frauduloase tintite din start au hotarat ca procente importante din societati profitabile ale statului sa fie transferate in propietatea acestui fond si restul il cunoastem.

   PS am detinut si eu actiuni la FP ,deoarece nu ma simteam impacat cu ele le-am vandut cu un mic profit si banii obtinuti i-am investit in alte actiuni si sunt multumit 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   D-LE CRISTIAN , MULTUMESC !!! AM SI EU NISTE ACTIUNI FP , CUMPARATE , NU PREA MULTE , CA NU MI-AM PERMIS , DIN LIPSA BANILOR , LE-AM LUAT LA 0.76 LEI BUCATA ; LE MAI AM SI ACUM ; ALTCEVA MA DERANJAZA PE MINE , LA FONDUL ASTA ; FAPTUL CA AU FOST VOTATI DE-A LUNGUL TIMPULUI , NISTE OAMENI , CICA ADMINISTRATORI , SI CARE N-AU FACUT ALTCEVA , DECAT SA ''''' VANDA , SI SA TOT VANDA ''''' ; FARA A CUMPARA CEVA ; SI AU VANDUT , ASA , IN STIL , '''''' DALE-O , PE CAT LE-OI DA '''''' , LA NISTE PRETURI , CU MULT , SUB CELE DE PIATA , FONDUL , PIERZAND ASTFEL ZECI DE MILIOANE DE LEI !!! CU STILUL ASTA , DE '''''' ADMINISTRARE '''''' , AU REUSIT , SA MA FACA , SA DISPER ; AU VANDUT , LA PRETURI RIDICOLE , APROAPE TOATE ''''' PERLELE ''''' , BURSEI ROMANESTI ; NUMAI DACA LE PASTRAU PANA ACUM , AR FI CASTIGAT DIN DIVIDENDE , O MULTIME DE BANI ; DACA AR FI VORBA , DE BANII LOR PERSONALI , TOT ASA AR FACE ??? SANT SIGUR CA NU , ALTFEL SI-AR PUNE SINGURI STREANGUL DE GAT !!! ACUM GRIJA MARE A LOR ESTE SA-I UMPLE DE BANI PE MARII MAGNATI STRAINI ; AUZI , 1.21 LEI ACTIUNEA !!! E CLAR FACUTA , CA SA CASTIGE , CEI CU SUTE DE MILIOANE , S-AU , CU PESTE UN MILIARD DE ACTIUNI !!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS