Tensiunile dintre SUA şi Iran au urcat preţurile petrolului

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Tensiunile dintre SUA şi Iran au urcat preţurile petrolului

Preţurile petrolului au crescut puternic, joi, după ce Iranul a doborât o dronă militară americană, gest care l-a determinat pe preşedintele american Donald Trump să critice Iranul pe Twitter, alimentând temerile legate de un conflict între cele două ţări, transmite CNBC.

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a închis joi în urcare cu 2,89 dolari, respectiv cu 5,4%, la 56,65 de dolari pe baril, după un avans de până la 6% pe parcursul tranzacţiilor, relatează Agerpres.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la nivel mondial, a avansat cu 2,79 dolari, sau cu 4,5%, la 64,61 de dolari pe baril.

Trump a criticat joi, pe Twitter, ceea ce oficialii americani au calificat drept un atac asupra unei forme de supraveghere americană, afirmând că Teheranul a făcut "o mare greşeală".

Preşedintele american a afirmat ulterior joi că opinia publică va afla dacă Statele Unite intenţionează să răs-pundă cu un atac militar, dar a spus că "este greu să creadă că atacul a fost intenţionat".

Doborârea dronei americane a avut loc într-un moment de blocaj al relaţiilor dintre Washington şi Teheran, provocat de decizia administraţiei Trump de a se retrage din acordul nuclear convenit în 2015.

Înainte de atacul asupra dronei americane din Strâmtoa-rea Urmuz, SUA au acuzat Iranul de atacurile recente împotriva unor tancuri petroliere din regiunea Golfului Persic.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS