ICT

Transelectrica: Pachetul majoritar de acţiuni, transferat la SGG

V.B.
Piaţa de Capital / 11 aprilie 2014

Pachetul majoritar de 58,68% din acţiunile Transelectrica (simbol: TEL) a fost transferat din contul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) în cel al Secretariatului General al Guvernului (SGG), potrivit unui comunicat remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pachetul include 43.020.309 titluri. La ora 17:07, acţiunile TEL creşteau cu 1,09% pe BVB, înregistrând un preţ unitar de 17,6 lei. La acest nivel, capitalizarea societăţii era de 1.276.207.702,22 lei.

Depozitarul Central a înregistrat acest transfer la data de 10 aprilie 2014.

La mijlocul lunii februarie, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă (OUG) prin care Transelectrica şi Transgaz urma să treacă în subordinea SGG, din cea a MFP.

"Guvernul României a decis ca la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar a statului la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice < Transelectrica > SA se realizează de către Guvernul României prin Secretariatul General al Guvernului, cu consultarea Cancelariei Primului-ministru", informa textul ordonanţei, ce a fost adoptată de Senat pe 7 aprilie.

Raportul întocmit de senatorii din Comisia Economică stipula: "Prin proiectul de lege, exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la cele două societăţi se transferă de la Ministerul Finanţelor Publice şi se realizează de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, cu consultarea Cancelariei prim-ministrului. Reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al secretarului general al Guvernului, la propunerea şefului Cancelariei prim-ministrului".

Documentul mai precizează că, în litigiile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti sau arbitrale în care statul este chemat în judecată în calitate de acţionar la cele două companii, interesele statului vor fi reprezentate de către SGG.

"Dispeceratul Energetic Naţional şi Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale rămân în coordonarea metodologică şi funcţională a ministrului delegat pentru energie", mai informează raportul.

Proiectul are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro