Trecerea Transelectrica şi Transgaz de la Finanţe la SGG, aprobată de Senat

A.C.
Companii / 7 aprilie 2014

Ordonanţa care prevede trecerea companiilor Transelectrica şi Transgaz de la Finanţe la SGG (Secretariatul General al Guvernului) a fost adoptată, astăzi, de Senat, liberalul Varujan Vosganian afirmând că, astfel, administraţia e folosită ca un instrument de către politic şi arată arbitrariul care a domnit în alianţa cu PSD, potrivit surselor din presă.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" S.A. şi la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" S.A. Mediaş şi pentru modificarea unor acte normative a fost adoptat de plenul Senatului cu 74 de voturi "pentru", 33 de voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Termenul de adoptare tacită se împlinea astăzi. Senatul este prima cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a declarat în cadrul dezbaterilor că, din modul în care a fost rânduită administraţia centrală a României, în ultimii ani, această ordonanţă de urgenţă este "expresia clară a dezordinii şi confuziei, care este indusă în permanenţă, prin acte conjucturale, ce urmăresc, de fapt, interese mărunte care nu au legătură cu reforma administraţiei".

Companiile Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN) au fost trecute de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, de la Ministerul Finanţelor la Secretariatul General al Guvernului, în şedinţa de Guvern din 14 februarie.

Ordonanţa de urgenţă a fost aprobată în ultima şedinţă de guvern, la care Daniel Chiţoiu (Finanţe) şi Andrei Gerea (Economie), propuşi de PNL spre înlocuire, nu au participat, în locul lor fiind prezenţi secretari de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb