UN ÎMPRUMUTAT ÎN CHF RECLAMĂ:"O sucursală Banca Românească nu are ghişeu pentru plăţi în lei şi euro"

E.O.
Bănci-Asigurări / 21 februarie 2015

"O sucursală Banca Românească nu are ghişeu pentru plăţi în lei şi euro"

Banca Românească: "Am deschis un ghişeu dedicat operaţiunilor realizate de către clienţii cu credite în CHF şi am alocat personal suplimentar"

La Banca Românească, sucursala Barbu Văcărescu din Bucureşti, nu există ghişeu pentru plăţile în lei sau euro, ne-a spus un client care are credit în franci elveţieni (CHF) şi care, astăzi, a fost să-şi achite rata, în monede.

Valentin Besliu, debitorul cu împrumut în CHF, care protestează de câteva zile - plătindu-şi rata fracţionat în monede cu valoare mică - împotriva faptului că băncile nu au venit cu soluţii pentru cei cu credite în CHF, ne-a povestit: "Am venit doi să plsătim o parte din rate. La bancă erau două ghişee deschise, pe unul dintre ele fiind menţionat «pentru plata creditelor în CHF». Ne-am aşezat fiacare la câte o casierie, însă persoana care era cu mine nu a reuşit să plătească. Iniţial, i s-a spus că acolo nu se fac plăţi în lei sau euro, după care, când am cerut să ni se dea în scris, solicitare ce ne-a fost refuzată, au pus o hârtie la cel de-al doilea ghişeu cu specificaţia «persoane juridice». Dacă am insistat, funcţionarii bancari ne-au spus că vor chema poliţia. Nu cred că este posibil ca această bancă să nu aibă ghişeu pentru plăţi în lei sau euro, separat de cel dedicat creditelor în CHF. Dacă vine un alt client, ce se întâmplă?".

În replică, reprezentanţii băncii ne-au precizat: "Respectăm decizia clienţilor noştri de a efectua plăţi în monede de 10 sau 50 de bani şi nu limităm numărul de depuneri zilnice. Din contră, am deschis un ghişeu dedicat operaţiunilor realizate de către clienţii cu credite în CHF şi am alocat personal suplimentar pentru a fi în măsură să desfăşurăm şi celelalte operaţiuni din sucursală în condiţii normale".

După ce au pichetat sediul BNR şi cel al Parlamentului, împrumutaţii în CHF au trecut la o nouă formă de protest - boicotarea băncilor prin plăţi succesive în monede pornind de la 1 ban.

În timp ce oamenii cer conversia în lei a creditelor în CHF la curs istoric plus 20%, BNR spune că soluţia se află în mâinile băncilor, care ar trebui să negocieze individual, cu fiecare dintre cienţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro