Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

USR-PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea pentru încălcarea regulilor privind campania electorală

J.P.
Anticorupţie /

USR-PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea pentru încălcarea regulilor privind campania electorală

Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS au anunţat că au depus plângere la Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) împotriva primarului Capitalei Gabrielei Firea şi a PSD, pentru încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală, potrivit unui comunicat de presă, relatează news.ro.

Dispoziţiile legale în materie impun o serie de limitări şi constrângeri specifice cu privire la modalitatea de realizare a campaniei electorale, unele explicite şi unele implicite, iar un raţionament juridic judicios implică obligaţii de analiză de fond şi nu doar de formă, în spiritul corectitudinii şi echităţii procesului electoral.

Începând cu data de 31.08.2020, moment care se suprapune în mod straniu cu campania electorală pentru Alegerile Locale 2020, în spaţiul media (transmitere posturi TV şi radio şi preluările specifice în mediul online) a început difuzarea unor spoturi menite să promoveze activitatea Primăriei Capitalei:

● un spot video promovează proiectul Primăriei Capitalei de consolidare a clădirilor istorice;

● al doilea spot promovează lucrările de infrastructură ale Primăriei Capitalei pentru poduri şi pasaje;

● mesaje audio aferente sunt difuzate şi în cadrul posturilor de radio.

Sesizăm prin prezenta plângere efectuarea unei campanii electorale mascate şi indirecte, spoturile astfel reclamate reprezentând în fapt un mesaj electoral specific susţinerii (realegerii) candidatului PSD, care deţine în prezent funcţia de primar şi care conduce, pe de altă parte, autoritatea publică locală.

Vă rugăm de asemenea să sesizaţi atât Autoritatea Electorală Permanentă privind modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului Gabriela Firea, din bugetul autorităţii publice locale, cât şi organele abilitate în vederea constatării unor eventuale fapte contravenţionale ori de altă natură faţă de situaţia de fapt", precizează Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu în plângerea împotriva Gabrielei Firea şi a PSD.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. nasol pentru micii securisti...ei si daca ar vrea sa promoveze ceva, nu prea au ce! ca nu au facut absolut nimic...in general....decat nein la orice....nasol

    Micii securiști sunt pricepuți la 3 lucruri: plângeri penale (niciun popă sau medic nu scapă de guru Emanuel Ungureanu), neomarxism pe pâine și circ ieftin (legat cu lanțuri, tăvălit pe jos, aruncat cu vopsea, urlat m*ie în timp ce filmează - doar doar își pierde careva cumpătul și începe să înjure).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie