Victor Micula şi 4 poliţişti, puşi sub urmărire penală de Parchetul Bihor

A.P.
Anticorupţie /

VICTOR MICULA

VICTOR MICULA

Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks, a fost pus sub urmărire penală de Parchetul Bihor, alături de patru poliţişti din Oradea, potrivit unui răspuns al Parchetului Tribunalului Bihor către g4media.ro.

Care sunt faptele anchetate de procurori? În noiembrie 2018, Victoraş Micula le-ar fi atras atenţia unor poliţişti că un rival s-a urcat la volan după ce a băut. Poliţiştii l-au prins în flagarnt pe rival, iar la percheziţionarea corporală a acestuia ar fi participat şi Victoraş Micula, îmbrăcat în poliţist, cu cagulă pe faţă.

"În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliţie Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acţiuni poliţieneşti de constatare în flagrant a unei posibile infracţiuni săvârşite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului sau altor substanţe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braţ emblema "Poliţia Română", precum şi o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată şi să i se creeze astfel aparenţa că este poliţist, de natură a justifica prezenţa sa la faţa locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenţi la faţa locului că este lucrător de poliţie, după care a efectuat în acea noapte mai multe activităţi specifice unui lucrător de poliţie (percheziţie corporală, percheziţie autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracţiunii, însoţire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliţie Vaida Ovidiu", se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Victoraş Micula avea acces şi la bazele de date ale MAI. Potrivit unor surse din poliţie, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Victoraş Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita şi prietenii lui, l-a şicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula şi s-a refugiat într-o benzinărie unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească maşina, detaliază G4media.ro.

Şoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reuşit să scape de urmărirea lui Micula junior. Acesta a apelat la un prieten poliţist şi au plecat împreună să îl caute pe şoferul Opelului, noaptea prin oraş. Cum nu l-au mai găsit, Victoraş Micula a mers la sediul Poliţiei unde i s-a permis accesul în zona restricţionată a Biroului Supravegheri Video şi a accesat ilegal bazele de date ale MAI pentru a căuta informaţii despre şoferul Opelului.

"Suspecta Ile Camelia, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea - Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 - 2:59, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliţiei Municipiului Oradea - Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricţionat publicului, folosind userul şi parola proprie, a accesat nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării, mai multe baze de date (în condiţiile în care accesul la aceste date este restricţionat, sens în care se stabileşte un user şi parolă individuală, ce este acordată anumitor funcţionari din cadrul Poliţiei, de autoritatea competentă la nivel naţional), şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte, toate trei gestionate de MAI, scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite persoanei solicitante (Victor Micula - n.r.) datele persoanale care sunt confidenţiale ale unei persoane de sex masculin, cu care solicitantul avusese anterior un incident în trafic.

Ulterior, în aceeaşi noapte, în intervalul orar 3:01 - 3:43, subofiţerul de poliţie Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menţionate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care, Micula Victor a accesat şi interogat singur aceste baze de date, de pe userul şi parola lui Ile Camelia, scopul umărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice", se arată în răspunul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Victoraş Micula a căutat în bazele MAI şi datele cântăreţei de muzică populară Vlăduţa Lupău.

"În seara zilei 21 aprilie 2018 (...), suspectul Victor Micula a intrat în aceeaşi încăpere unde îşi desfăşura activitatea suspecta Ile Camelia, şi anume în Poliţia Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezenţa unei persoane aflate în cercul său relaţional, cu folosirea userului şi parolei numitei Ile Camelia, care şi-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesta nelegal, în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării permise agentului de poliţie Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte, în scopul de afla date confidenţiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor - Serviciul Acţiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliţiei Mun. Oradea", se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Prin urmare, Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale.

Agenţii de poliţie Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca şi Claudiu Rengle au fost puşi sub acuzare pentru acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, complicitate la uzurpare de calităţi oficiale şi abuz în serviciu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se contureaza un portret robot al multor beizadele locale: sociopat ultra-bogat, ultra-conectat, plictisit de propriul lux, cu aroganta unuia care este deasupra legii.

    Acest tipar se impamanteneste cat timp faptele lor scapa fara condamnari, iar putinele condamnari care se dau (cu suspendare) mai mult confirma statusul, decat pedepsesc. 

    1. Adevarat grait-ai.Si condamnat fiind cu suspendare capata un tupeu de neoprit.Abia tunci,stiind ca nu poate fi pedepsit vqa da dovada capacitatilor lui,

    Acest sociopat trebuie pedepsit exemplar la fel si cei 4 politisti manjiti care fac de ras istitutia. Sper ca justitia sa pedepseasca la maxim acest gen de infractiuni.

    La Puscarie pentru 10 ani, si toata familia verificata la sange cum au ajuns milionari, ca toate scursurile care au furat si au distrus tara !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie