VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / FLORIN STANCIU, Head of Financial Strategy & Corporate Treasury TRANSELECTRICA:"Avem proiecte de investiţii de circa 500 milioane de lei anual"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 septembrie 2020

Florin Stanciu

Florin Stanciu

"Nu excludem o emisiune de obligaţiuni, astfel încât să avem o optimizare a mixului de finanţare"

Transelectrica are planuri de investiţii de circa 500 milioane de lei pe an, proiecte pentru care va apela la finanţare la instituţiile financiare internaţionale, la băncile comerciale locale sau la fonduri europene, a punctat Florin Stanciu, Head of Financial Strategy & Corporate Treasury, în cadrul transportatorului de energie electrică.

Florin Stanciu a spus: "Transelectrica are un plan ambiţios de investiţii pentru următorii cinci ani. Vorbim de investiţii de circa 500 milioane de lei anual, în proiecte de dimensiuni mai mari şi mai mici. În portofoliu sunt în jur de 120 de proiecte care ating atât zona de interconexiune cât şi zona de digitalizare, de Cyber Security. Proiecte prin care se urmăreşte creşterea capacităţii de evacuare a energiei din zona Dobrogei, proiecte care sunt menite să ducă la întărirea reţelei".

În ceea ce priveşte sursele de finanţare, compania se uită la dimensiunea dimensiunea proiectelor, a punctat Florin Stanciu.

"Pentru proiectele mari, de peste 50, 100 milioane de euro, pentru finanţare avem în vedere instituţiile financiare internaţionale, în primul rând prin prisma costului şi a flexibilităţii, de care cel puţin au dat dovadă până acum", a spus oficialul Transelectrica.

Florin Stanciu a adăugat că, pentru proiectele de dimensiune mai mică compania va apela la băncile comerciale locale, unde există interes intens pentru implicarea în finanţarea proiectelor Transelectrica.

"Nu excludem şi o emisiune de obligaţiuni, astfel încât să avem o optimizare a mixului de finanţare, dar evident că acest lucru se va face în funcţie de necesarul de finanţare, de structura de finanţare pe care intenţionăm să o avem la un moment dat", a punctat Florin Stanciu.

De asemenea, oficialul Transelectrica a completat că sunt şi proiecte care, în finanţare, au o componentă de fonduri europene, de pildă Smârdan-Gutinaş sau Cernavodă-Stâlpu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hotilor ne vindeti resursele pe gratis. In timp ce populatia Romaniei sta in frig pentru ca reteau de gaze acopera doar 35% din populatie, hotii care ne conduc ne vand gazul pe gratis la unguri şi austrieci care au 95% din populatie conectata la gaz. Hotii care ne conduc ne-au vandut pe gratis toate resursele. Face Transgaz BRUA in regim de urgenta sa fie exportat gazul Romaniei ca asa au primit ordin de la cei din vest si culmea unii spun ca conducta va fi platita de populatia Romaniei. Ce ne mai place doar să vorbim. Acum importăm la greu energie şi toţi vin doar cu promisiuni, că facem aia, că facem cealaltă şi de fapt nu facem nimic. Tot distrugem, ca să facem loc la import. Ce ne mai place să importăm pentru ca să trăiască alţii bine. Jaf pe fata. Aia hoti, astea hoti, mama lor la toti. Fratilor numai votati PSD si PNL = 1% nici atat nu meritra, acum nu peste 4 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro